Φοιτητική Συνταγή | «Η Μεσόγειος στο πιάτο σας»

Πως να φτιάξετε μία γευστική μεσογειακή φοιτητική συνταγή
Για 2 άτομα, Κόστος : 2,5 ευρώ
Υλικά:
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 συσκευασία τομάτα ψιλοκομμένη 400-500gr
  • 1 σφηνάκι ούζο ή κρασί
  • 1 πρέζα δυόσμο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Φέτα τριμμένη
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1 πακέτο μακαρόνια
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και κόβετε όσο πιο ψιλό γίνεται το κρεμμύδι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Ρίχνετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε 4-5 φορές ενώ παράλληλα ρίχνετε το πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέτετε με προσοχή το ούζο και ανακατεύετε απολαμβάνοντας τα αρώματα. Μόλις εξατμιστεί το ούζο ρίχνετε την τομάτα, το δυόσμο, τη ρίγανη τη ζάχαρη και το αλάτι. Ξεπλένετε τη συσκευασία της τομάτας τη γεμίζετε μέχρι τη μέση με νερό και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ένα καλό ανακάτεμα, καπάκι για το πιτσίλισμα και αναμονή στο 3 της κουζίνας (κλίμακα 1-6) για 20-25 λεπτά.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα μακαρόνια με τη διάσημη διαδικασία για τους φοιτητές από τη μαμά μας. Βράζω νερό, ρίχνω αλάτι, ρίχνω μακαρόνια, περιμένω… Σουρώνω μακαρόνια, λαδώνω.
Σερβίρετε βάζοντας τα μακαρόνια, τη σάλτσα και τριμμένη φέτα από πάνω.
Καλή σας όρεξη!!

Total
1
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *