Φοιτητικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί | DIT Radio

D.I.T. radio….. music bytes for all
Ένα μικρόφωνο ,ένα ζευγάρι ακουστικά , φωνές γεμάτες διάθεση  και όρεξη , θα μπορούσε να είναι μια πρώτη απόπειρα να περιγράψει κανείς το φοιτητικό ραδιοφωνικό project που ονομάζεται  D.I.T radio.Οι φοιτητές είναι έτοιμοι να ενημερώσουν και να ψυχαγωγήσουν τους ακροατές τους καθημερινά. Μπορεί κάποιος να ακούσει μια πλούσια “ποικιλία” μουσικών ειδών από βαριά λαϊκά μέχρι Heavy Metal, R’n’B , HipHop, Jazz & ρεμπέτικα.  Eνημέρωση , ψυχαγωγία  και πολύ μουσική είναι τα κομμάτια του puzzle  που συνθέτουν  όλα μαζί το D.I.T radio.
 
Δημιουργία
Το D.I.T. Radio δημιουργήθηκε το Μάρτη του 2009 από τον Κωνσταντίνο Σοκολάκη με την βοήθεια του Θοδωρή Λίτσα, φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και λειτουργούσε σε δοκιμαστική φάση μέχρι τον Αύγουστο. H νόμιμη
λειτουργία ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου με μια πλειάδα φοιτητών όχι μόνο από το ίδιο τμήμα. Το όνομα αυτού όπως φαίνεται προέρχεται από τα αρχικά του ονόματος της σχολής (Department of Informatics & Telecommunications).
 
Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένας σταθμός για φοιτητές που θα μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους και την δημιουργικότητά τους παίζοντας το είδος μουσικής που επιθυμούν. To σλόγκαν του σταθμού, music bytes for all, θέλει να μεταφέρει το μήνυμα ότι υπάρχει μια πλούσια γκάμα μουσικών ειδών από βαριά λαϊκά μέχρι Heavy Metal, R’n’B & HipHop, Jazz κ.ά. Το πρόγραμμα αποτελείται από καθημερινές live εκπομπές, καθώς και από διάφορα αφιερώματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ενδεικτικά:
  • σε ξένους καλλιτέχνες της ροκ και μέταλ σκηνής: Black Sabbath, Metallica, AC/DC, TheOffspring, Prodigy, Iced Earth, Red Hot Chilli Peppers κ.ά.
  • Pop, House & Dance με Live Mix από ραδιοφωνικούς Dj’s
  • ελληνικά αφιερώματα: Νίκος Βέρτης , Βασίλης Καρράς , ελληνική ρόκ μουσική, “We Love 90s” , ρεμπέτικα κ.ά.
  • αφιερώματα στην παραδοσιακή μουσική
  • 24ώρο Παραγωγοί vs Playlist
Ο σταθμός το τελευταίο διάστημα ασχολείται και με τις συνεντεύξεις Ελλήνων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, ανάμεσά τους: ο Ανδρέας Μανθόπουλος, οι Anorimoi, οι Trendy Hooliguns, οι Sonata Antartica, ο Νέγρος Του Μοριά κ.ά.
Δραστηριότητες
Το D.I.T. Radio εκτός από τις καθημερινές εκπομπές, ασχολείται και με διάφορες μουσικές και κοινωνικές δραστηριότητες, όπως π.χ. Silent Dancing, ραδιοφωνική κάλυψη συναυλιών (π.χ. Πλατεία Βαρνάβα), κ.ά.
Η Ομάδα
Μετά από μερικούς μήνες ξεκίνησαν να μπαίνουν στο δυναμικό του σταθμού και φοιτητές άλλων σχολών της Αθήνας, αυτή την στιγμή είναι πάνω από 40 άτομα με περισσότερες από 20 εβδομαδιαίες εκπομπές.
Σχολές: Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, ΠΑ.ΠΕΙ., Τ.Ε.Ι. Αθηνών, Πολυτεχνείο και από διάφορα ιδιωτικά πανεπιστήμια κ.ά. 
Διασκέδαση
Κατά καιρούς ο σταθμός πραγματοποιεί πάρτι σε διάφορα σημεία της Αθήνας στα οποία έρχεται σε επαφή με τους ακροατές του και όχι μόνο, με βασικό στόχο την ποιοτική διασκέδαση σε φοιτητικές τιμές.
Social Media
Βίντεο:
D.I.T. Radio 2011-2012 (Αναδρομή) : http://www.youtube.com/watch?v=nuHw0jO4Rb8
Trendy HooliGuns @D.I.T. Radio – Videoclip: http://www.youtube.com/watch?v=I76bvBsN2O4
D.I.T. Radio 24h Music:
Νίκος Βέρτης – http://vertis.dit-radio.gr
Βασίλης Καρράς – http://karras.dit-radio.gr
σύντομα και άλλα…__

Το D.I.T. radio είναι μια φρέσκια ραδιοφωνική παραγωγή με νέους ανθρώπους  γεμάτους  αισιοδοξία που ξέρουν πολύ καλά να τη μεταφέρουν μέσα από τη ραδιοφωνική τους παρέα. Το όνομα τους προέρχεται από τα αρχικά του ονόματος της σχολής (Department of Informatics & Telecommunications). Ο καθένας όμως μπορεί να το ερμηνεύσει με το δικό του τρόπο. Μετά από επικοινωνία με τα παιδιά του σταθμού, για μένα D.I.T. radio είναι μια φρέσκια ιδέα που κάθε μέρα ανανεώνεται με συνεντεύξεις ,φιλανθρωπικά εvent και πολλά μουσικά δρώμενα .Η παρέα τους είναι έτοιμη να σας δεχτεί καθημερινά και να σας κρατήσει συντροφιά όχι μόνο τις δύσκολες ώρες τις εξεταστικής αλλά κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας. Τέλος αν έχετε και κάποια απορία σε θέματα , Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών είναι έτοιμοι σίγουρα να σας βοηθήσουν.

Για ένα  ραδιόφωνο με άποψη   …….συντονιστείτε στο D.I.T. radio….

της Σοφίας Λουκίδου

 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *