Game of Votes | Αν οι παρατάξεις έπαιζαν στο Game of Thrones

Έφτασε και φέτος η μεγάλη στιγμή. Τα άλλοτε άδεια τραπεζάκια των παρατάξεων στη σχολή μου, σφύζουν από ζωή. Παντού νέοι, διαφόρων πολιτικών ιδεολογιών να συζητάνε για το πώς θα νικήσουν στο παιχνίδι των ψήφων, τις φοιτητικές εκλογές. Προσωπικά, μου αρέσουν όλοι τους, και οι ανέμελοι Δαπίτες και οι στυλάτοι αριστεροί και όλοι οι άλλοι, γιατί για να έχουν μπει σε αυτό το κόλπο σημαίνει πως σκέφτονται και κάτι πέρα από τον εαυτό τους… (θέλω να ελπίζω τουλάχιστον). Αλλά ρε παιδιά… καταντάει γραφικό αυτό το πράγμα κάθε χρόνο… η μάχη για την ψήφο, η μάχη για την νίκη… ούτε στο Game of Thrones τόση ίντριγκα και πάθος..

Και μιας και το έφερε η κουβέντα… πώς θα ήταν αν οι γνωστές παρατάξεις εκπροσωπούσαν κάποιο House από το Game of Thrones?

Πιστεύω πως:

 H ΔΑΠ θα ήτανε άνετα House Lannister

Περηφάνια, στυλ και ηθικό του νικητή, μπαίνει στο Παιχνίδι των Ψήφων με άλλο αέρα. Οι κοπέλες αγαπούν τους συντρόφους συναγωνιστές σαν αδέρφια, όπως η Cercei τον Jaime ένα πράμα. Και τα αγόρια το ίδιο. Πολλή αγάπη. Απεχθάνονται, ωστόσο, μερικούς που βρέθηκαν στο άκυρο μέσα στην στυλάτη παράταξή τους, και τους χαλάνε το image όπως π.χ. ο Tyrion. Όλοι τους όμως βρίσκονται ενωμένοι κάτω από  τις εντολές ενός ισχυρού αφεντικού-ηγέτη, όπως ο TyWIN. Και α και ου και νικάνε (?).

Η ΠΑΣΠ θα ήτανε House Baratheon

H πονεμένη αυτή παράταξη κοιτάει τα περασμένα μεγαλεία. Τότε που είχε 5 τραπεζάκια και μία αξιοπρεπή θέση στις συνελεύσεις. Τότε που οργάνωνε εκδρομές και πάρτι με επιτυχία. Τότε που μετρούσε στις εκλογές. Τώρα πια, μετά και τον Τσίπρα, όλα άλλαξαν. Και έχουν μείνει λίγοι μα σωστοί, σαν τον Stannis Baratheon να παλεύουν για να κερδίσουν αυτά που τους έχουν κλέψει. Theirs is the fury.

Η ΑΡΕΝ θα ήταν House Stark

Τι και αν τους κόψεις τα κεφάλια, όπως τον Ned, τι και αν τους σφάξεις μάνα και γυναίκα, τι και αν τους σκορπίσεις στα 4 σημεία του ορίζοντα;  Πάντα θα υπάρχει ένας Stark από την ΑΡΕΝ να αγωνίζεται για τα δίκια του φοιτητή. Είτε σαν ήρεμες δυνάμεις πριν την έκρηξη, είτε σαν mighty warriors, τα παιδιά από την ΑΡΕΝ θα έκαναν πάταγο και μεγάλη διαφορά αν άλλαζαν το όνομά τους σε Stark. Γιατί ποιος δε θα ψήφιζε έναν ΣΤΑΡκ;

Η ΚΝΕ ίσως ταίριαζε να είναι House Greyjoy

Αν και το χρώμα θα τους πήγαινε πιο πολύ σε κόκκινο, κάτι σε REDjoy. Η παράταξη αυτή λοιπόν, θα ταίριαζε με αυτούς γιατί αρνείται πεισματικά να ταυτιστεί με τον σημερινό κόσμο, όπως και το λατρεμένο κατά τα άλλα ΚΚΕ. Σαν άλλοι ξεχασμένοι μαχητές, τα παιδιά της ΚΝΕ παλεύουν με στερεότυπα και ιδεολογίες του σήμερα που τους κοστίζουν ψήφους και συχνά τους ρίχνουν σε δημοτικότητα. Δώστε τους μια ψήφο, για τον Theon ρε παιδιά!

Οι Ανεξάρτητοι, νομίζω θα μπορούσαν να είναι House Targaryen

Με αρχηγό μια όμορφη και δυναμική προσωπικότητα, τελευταία και σπάνια στο είδος της, οι ανεξάρτητοι θα ήταν αυτοί που θα απάλλασσαν τους φοιτητές από το καθεστώς της «παράταξης» και του διαίρει και βασίλευε. Όλο αυτό, ώσπου και οι ίδιοι θα αποκτήσουν δύναμη και θα αρχίσουν να κόβουν κεφάλια και να απειλούν. Μα θα τους ψήφιζα για την Daenerys και μόνο… γιατί αν δε το κάνω θα πέσουν τα δρακάκια να με φάνε!

Κόντρα σε όλα αυτά, και παρατάξεις και houses, είναι η κατηγορία των υπόλοιπων αριστερών, που χωρίζονται σε διάφορα αριστερά σχήματα και μαλώνουν μεταξύ τους και με τους άλλους και γενικά, πολύς καυγάς.

Αυτοί δε μου θυμίζουν κάποιο House. Μου θυμίζουν Wildlings

Μισούν που είναι έξω από το wall-σύστημα, μα και μέσα δε μπαίνουν. Τους κυνηγάνε οι White Walkers, αλλά και πάλι δε τάσσονται με τους υπόλοιπους. Kάνουν επιδρομές σε χωριά και πρυτανεία και όποιον πάρει ο Χάρος. Βρίσκουν όμως μετά το μαναράκι τον ΣΤΑΡκ- από την ΑΡΕΝ και σου λέει όπα εδώ είμαστε. Αλλά στην πρώτη μαλακία που θα κάνει του ρίχνουν και κανένα βέλος. Έτσι γιατί τους τσάτισε. Είναι μια ειδική κατηγορία αριστερών, που έχουν μια σχέση μίσους-πάθους με την εξουσία και είναι λιγάκι ευέξαπτοι. Είναι ωραία τυπάκια όμως, με ιδεολογία και ξέρουν να δικαιολογούν τις πράξεις τους. Να το πούμε και αυτό.

Total
3
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *