Γάτος με εισόδημα

Πριν από λίγες μέρες και χωρίς να το προσπαθήσω πολύ, έβγαλα για πρώτη φορά λεφτά με βίντεο του γάτου μου. Ναι, μπορείς να βγάλεις λεφτά με βιντεάκια του γάτου, σκύλου, κολλητού σου που έφαγε τούμπα και εδώ θα μάθει πώς μπορείς να το καταφέρεις.
Πριν από λίγες μέρες και χωρίς να το προσπαθήσω πολύ, έβγαλα για πρώτη φορά λεφτά με βίντεο του γάτου μου. Ναι, μπορείς να βγάλεις λεφτά με βιντεάκια του γάτου, σκύλου, κολλητού σου που έφαγε τούμπα και εδώ θα μάθει πώς μπορείς να το καταφέρεις.

Αλλά ας ξεκινήσω την ιστορία από την αρχή.
 
Είμαι γατομπαμπάς και μου αρέσει πολύ να βγάζω φωτογραφίες και βιντεάκια τον γάτο μου. Μερικά από αυτά τα ανεβάζω και στο internet. Μια μέρα λοιπόν, χωρίς να το περιμένω, επικοινώνησε μαζί μου στο facebook ένας άγνωστος με κακό google translated μήνυμα με πρόταση να «εκμεταλλευτεί» η εταιρία του εμπορικά ένα από τα βίντεο που είχα ανεβάσει στο youtube.
 
Μου φάνηκε καλή ιδέα, αλλά ήμουν πολύ διστακτικός με το θέμα. Μπήκα στη διαδικασία να βρω την εταιρία σε όλους τους επίσημους καταλόγους και με χαρά μου ανακάλυψα πως δεν ήταν ψεύτικη. Αντιθέτως, είναι μία από τους leader της αγοράς. Μετά από 2-3 ώρες συζήτηση και μέχρι να σιγουρευτώ ότι δε με δουλεύουν, υπέγραψα ένα e-agreement στο οποίο έδινα δικαίωμα στην εταιρία αυτή να εκμεταλλευτεί εμπορικά 4 βίντεο του γάτου μου και τα έσοδα να μοιράζονται 50-50.
 
Το καλό όμως ακολούθησε λίγες μέρες αργότερα. Πολλές εταιρίες ακόμα ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτά τα βίντεο, μία εκπομπή από το Fox News Channel αλλά και μερικά λαμόγια. Στο τέλος συμφώνησα με την ιστοσελίδα rumble.com να πουλήσω ένα βίντεο στα 75$ (είχα και την επιλογή να διαλέξω 60% από κέρδη των διαφημίσεων) το οποίο είχε μόλις 5 views και το είχα ανεβάσει μία μέρα νωρίτερα. Δέκα μέρες αργότερα ήρθε η πρώτη πληρωμή στον paypal λογαριασμό μου και μία βδομάδα μετά πούλησα ένα ακόμα με 50$. Ο γάτος μου ήταν πια ανεξάρτητος και συνείσφερε στον οικογενειακό προϋπολογισμό.
 
Άλλη μία καλή επιλογή, αλλά με μακροπρόθεσμα έσοδα, είναι το fullscreen.net το οποία είναι το μεγαλύτερο network για distribution βίντεο στο youtube. Στην περίπτωσή του fullscreen.net δίνετε δικαιώματα στην ιστοσελίδα να διαχειριστεί τα δικαιώματα του βίντεό σας με αντάλλαγμα να το προωθήσουν στα κανάλια του, ή σε άμεσους συνεργάτες τους που μπορεί να χρυσοπληρώσουν ένα viral video.
Αν έχετε λοιπόν αστεία βιντεάκια που αξίζει να μοιραστούν στο ίντερνετ (με γατιά, σκυλιά, αστείες στιγμές και ότιδήποτε viral) μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τις δύο παραπάνω εταιρίες Σίγουρα είναι ένα καλό χαρτζιλίκι.

Λαρι Ιωαννίδης

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *