Γιατί οι άνθρωποι αγκαλιάζονται μεταξύ τους;

Χρόνια τώρα, το παράπονο των δικών μου ανθρώπων ήταν ότι δε μου άρεζαν οι αγκαλιές. Το χειρότερο όλων δε, ήταν ότι όχι μόνο δεν ήθελα να με αγκαλιάζουν αλλά ότι δεν τους αγκάλιαζα και εγώ, σχεδόν ποτέ. Μέχρι που μεγάλωσα και άρχισα να χάνω αγκαλιές που ενώ πραγματικά ήθελα να συμβαίνουν, δεν το έδειχνα καθόλου. Προσπαθώντας λοιπόν να καταλάβω τι ήταν εκείνο που με σταματούσε από τις αγκαλιές συνειδητοποίησα ότι για αρχή έπρεπε να μάθω γιατί οι άνθρωποι αγκαλιάζονται μεταξύ τους.

 Έκατσα λοιπόν και θυμήθηκα όλες εκείνες τις συναισθηματικά γεμάτες αγκαλιές που έχω κάνει στη ζωή μου και κατέληξα στο ότι αγκαλιάζουμε ο ένας τον άλλον

Για να πούμε γεια 

Ξέρεις, η αγκαλιά είναι λιγότερο επίσημη από ένα φιλί και περισσότερο από μια απλή χειραψία. Όταν αγκαλιάζουμε ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει πρόσφατα, η κίνηση είναι απαλή. Όταν αγκαλιάζουμε κάποιον που έχουμε να τον δούμε καιρό, σφίγγουμε τα χέρια μας γύρω από την πλάτη και πηγαίνουμε δεξιά-αριστερά προσπαθώντας να θυμηθούμε ο ένας τον άλλον ξανά. Και όταν αγκαλιάζουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε τότε μπορούμε εύκολα να ακούσουμε τους χτύπους της καρδιάς μας.

Για να αποφύγουμε ένα φιλί

Πράγμα εξαιρετικά χρήσιμο στα ραντεβού. Όταν η μια πλευρά κάνει επιθετική κίνηση για φιλί ενώ η άλλη δε θέλει, τότε το αποφύγεις κάνοντας μια αγκαλιά. Αυτό είναι μια έξυπνη και αρκετά βολική κίνηση. Ουσιαστικά από τη μια δείχνεις ότι δε γουστάρεις σάλια, τη συγκεκριμένη στιγμή αλλά από την άλλη κρατάς ζεστή και την όλη κατάσταση για εκείνη τη βραδινή περίπτωση που οι γκαύλες σου θα βαρέσουν ταβάνι.

 Για να νιώσουμε κοντά με κάποιον

Πολλές φορές η αγκαλιά γίνεται από φυσικό ένστικτο. Έρχεται ξαφνικά και εκεί που δεν την περιμένεις. Μπορεί να συμβεί στη μέση μιας συζήτησης ή ας πούμε όταν δυο άνθρωποι διασχίζουν το δρόμο ή ακόμα και μέσα στο ασανσέρ. Σχεδόν πάντα η αγκαλιά αυτή φωνάζει από μακριά και αν σου έχει συμβεί ποτέ, να ξέρεις, ότι είσαι πολύ τυχερός στη ζωή σου.

Για να πούμε συγχαρητήρια

Η αγκαλιά αυτή ακολουθεί συνήθως τη φράση “Μπράβο ρε φίλε, είσαι γαμάτος!!”. Ξέρεις είναι αυτή η αγκαλιά που δείχνει στους άλλους να καταλάβουν ότι αυτός που με αγκάλιασε μόλις τώρα θα χαίρεται για όλες τις επιτυχίες στη ζωή μου. Στην καινούργια μου δουλειά, στο μωρό που πρόκειται να έρθει, στο πτυχίο που θα πάρω και σε όλες εκείνες τις μεγάλες στιγμές της ζωής που πρόκειται να συμβούν.

Για να παρηγορήσουμε

Αναφέρομαι σε εκείνες τις φάσης της ζωής που πρόκειται να είναι δύσκολες, απότομες, ξαφνικές και συναισθηματικά καταστροφικές. Ναι, αυτού του είδους οι αγκαλιές σημαίνουν ότι το άτομο που σε αγκαλιάζει πρόκειται να βρίσκεται κοντά σου ότι στο διάολο και αν συμβεί.

Για να πούμε το μεγάλο Αντίο

Αγκαλιάζουμε τους ανθρώπους όταν χωρίζουμε ή όταν ξέρουμε ότι δε θα τους ξαναδούμε ποτέ. Λέγεται “η τελευταία αγκαλιά” και ανήκει στην κατηγορία των αγκαλιών με τη μεγαλύτερη διάρκεια. Γιατί τόσο ακριβώς πρέπει να κρατάνε αυτές οι αγκαλιές. Πολύ. Ίσως να φταίει και το γεγονός ότι κάθε φορά που απομακρύνεσαι από κάτι, φεύγοντας μακριά από την προστασία που σου προσέφερε, έχεις ταυτόχρονα την ανάγκη να το αγκαλιάσεις σφιχτά γιατί ξέρεις ότι δε θα μπορέσεις να το ξανακάνεις. Τα σώματα εδώ, αγκαλιάζονται μέχρι τη στιγμή που οι χτύποι της καρδιάς ή το ρολογιού … το επιτρέπουν.

Έτσι, ξεκίνησα πάλι να αγκαλιάζω περισσότερο τους ανθρώπους και κάπου εκεί άρχισα να καταλαβαίνω ότι ο πραγματικός λόγος που αγκαλιαζόμαστε είναι για να πούμε πράγματα που δεν μπορούμε να πούμε εύκολα με λόγια.

Total
2
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *