Γιατί να παρακολουθήσω ένα e-learning πρόγραμμα

Τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερο κερδίζει έδαφος η εξ αποστάσεως μάθηση. Τα e-learning προγράμματα υπόσχονται στους σπουδαστές τους την απόκτηση πρακτικών δεξιοτήτων. Το σημαντικότερο ίσως είναι ότι τις περισσότερες φορές οι δεξιότητες αυτές ανταποκρίνονται στην σκληρή πραγματικότητα της αγοράς εργασίας.

Γράφει ο Βασίλης Θυμιανίδης

Ένα πτυχίο πλέον δεν είναι αρκετό και ειδικότερα αν θέλουμε να αναφερθούμε στον ιδιωτικό τομέα, ένα πτυχίο δεν λέει σχεδόν τίποτα στον εργοδότη. Η θεωρία απέχει από την πράξη. Τα προγράμματα αυτά έρχονται να καλύψουν το κενό που υπάρχει ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη με πολλούς και αξιόπιστους τρόπους.

Παρακάτω παραθέτω κάποιους λόγους για τους οποίους είναι καλό να αφιερώσουμε χρόνο σε e-learning προγράμματα.

Πρώτα απ’ όλα κερδίζεις χρόνο και ο χρόνος είναι.. χρήμα!

Έχεις τη δυνατότητα να ανατρέξεις στην ύλη του μαθήματος που επέλεξες οποιαδήποτε χρονική στιγμή μέσα στη μέρα μπορείς και θες. Δεν σε βιάζει κανείς. Τα e-learning προγράμματα είναι ευέλικτα και προσαρμόζονται στο πρόγραμμά σου δεδομένων των συνθηκών εργασίας.

Αποκτάς πρακτικές δεξιότητες και γνώσεις σε εξειδικευμένους τομείς.

Όπως είπαμε παραπάνω καλά και τα πτυχία στα πανεπιστήμια, ωστόσο ένα πτυχίο πλέον δεν είναι αρκετό ώστε να σε εξασφαλίσει (στον ιδιωτικό τομέα κατά κύριο λόγο). Η εξειδίκευση είναι έντονη στα προγράμματα διαδικτυακής επιμόρφωσης και σίγουρα θα βρεις έναν τομέα που σε ενδιαφέρει. Άλλωστε πολλά από αυτά παρέχονται με την εκμάθηση λογισμικού ανάλογα με τον τομέα δραστηριότητας.

Ό,τι χρειάζεσαι βρίσκεται μέσα σε έναν υπολογιστή

Όλη η γνώση και η διδακτέα ύλη παρέχεται σε ψηφιακή μορφή. Έτσι ούτε βιβλία θα χρειαστεί να αγοράσεις, ούτε περιττά χρήματα να ξοδέψεις. Με μια απλή σύνδεση στο διαδίκτυο είσαι καλυμμένος και δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.


Aγαπούσα τις πολύωρες συζητήσεις από μικρό παιδί. Ύστερα μεγάλωσα και αποφάσισα να σπουδάσω πολιτικές επιστήμες. Αφού έμαθα να σκέφτομαι, έστρεψα την προσοχή μου στην επικοινωνία, τα social media και τη δημοσιογραφία. Έτσι προέκυψε και το μεταπτυχιακό στα Digital Media στο τμήμα Δημοσιογραφίας. Αγαπάω τις φρέσκες ιδέες. Είμαι υπέρμαχος της καλής και ποιοτικής φιλίας. Για οποιαδήποτε απορία σας, δίνω όλες τις απαντήσεις στα social. Ραντεβού στα social λοιπόν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *