Γιατί πρέπει να μάθεις προγραμματισμό, ΤΩΡΑ!

Είτε είσαι σε σχολή πληροφορικής ή φιλολογίας, στο οικονομικό ή στο γεωπονικό υπάρχει κάτι το οποίο κατά τη γνώμη μου πρέπει να μάθεις οπωσδήποτε. Προγραμματισμό. Και δε λέω να ξέρεις δέκα γλώσσες προγραμματισμού ή να φτιάχνεις applications όπως το Whatsapp ή το Instagram αλλά να μπορείς να καταλαβαίνεις τα βασικά.

Του Larry Ioannidi

Πριν λίγα χρόνια ήταν must να στείλουμε το παιδί να μάθει Αγγλικά, το ίδιο έγινε και με τη δεύτερη γλώσσα. Στις μέρες μας το must είναι η HTML και η Javascript (και άλλες πιο περίπλοκες λέξεις) έτσι ώστε να μπορούμε καταλαβαίνουμε πως λειτουργούν οι μηχανές γύρω μας. Όλα όσα βλέπουμε στην καθημερινότητά μας είναι φτιαγμένα από προγραμματιστές. Υπολογιστές, αυτοκίνητα, φανάρια στους δρόμους, ακόμα και η μηχανή του εσπρέσο στο μαγαζί που συχνάζεις κάθε μέρα έχει προγραμματιστεί από κάποιον.

Κι αν τα λόγια μου δεν είναι πολύ πειστικά γιατί θα μου πεις «Ποιος είσαι εσύ Larry, που θα μου πεις εμένα να μάθω προγραμματισμό;» έχω να σου παραθέσω μία δήλωση του Steve Jobs, του ιδρυτή της Apple.
«Όλοι σε αυτή τη χώρα θα έπρεπε να μάθουν πως να προγραμματίζουν υπολογιστή, γιατί σου μαθαίνει πως να σκέφτεσαι».
Ο Steve Jobs δεν έγραψε ποτέ κώδικα για τις συσκευές ή τα προγράμματα που έφτιαξε η Apple, είχε όμως αρκετές γνώσεις για να καταλάβει πως λειτουργεί ο προγραμματισμός έτσι ώστε να οραματιστεί όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που απολαμβάνουμε σήμερα, όπως τα smartphones, τα laptops και τα mp3 players.Αν θέλετε λοιπόν να κάνετε τα πρώτα βήματά σας γράφοντας κώδικα είστε τυχεροί, γιατί υπάρχουν πολλές δωρεάν υπηρεσίες που μπορούν να σας βοηθήσουν. Τα πιο βασικά, σχεδόν παιδικά, βήματα στον προγραμματισμό μπορείτε να τα μάθετε στο code.org ενώ αν θέλετε να προχωρήσετε λίγο παραπέρα τότε το codeacademy.com θα σας φανεί χρήσιμο για να μάθετε τις πιο βασικές γλώσσες προγραμματισμού που υπάρχουν στο ίντερνετ. Αν βέβαια θέλετε να κάνετε κάτι πιο advanced (αλλά και πάλι free) τότε στο coursera.org θα βρείτε μάθημα εισαγωγής στην «Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών».

Αν δεν πιάσεις το τζόκερ, ο προγραμματισμός είναι το πιο ασφαλές προσόν για να γίνεις εκατομμυριούχος. Και αυτό γιατί μπορείς να υλοποιήσεις και να μοιραστείς και την πιο τρελή σου ιδέα. Προς το παρόν ξεκίνα στήνοντας το eshop όπου θα πουλάς τα χειροποίητα αντικείμενά σου 😉

Total
6
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *