Γιατί τρελαινόμαστε αν δε κάνουμε σεξ για λίγο καιρό;

«Τα ωράριά μας είναι αντίθετα, είμαστε κουρασμένοι κι έτσι μπορεί να κοιμηθούμε χωρίς να το κάνουμε. Δεν πειράζει, αλλά έχω μια αίσθηση ότι τον ενοχλεί, αν και με έχει διαβεβαιώσει για το αντίθετο. Όταν το κάνουμε ξανά, όλα σβήνονται». Τι μπορεί να εξηγήσει αυτή τη φράση;

Μια έρευνα μπορεί να εξηγήσει το γιατί: παλιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι το σεξ παίζει σημαντικό ρόλο στο δέσιμο του ζευγαριού και στην ικανοποίηση από τη σχέση. Αλλά σύμφωνα με την ερευνήτρια του Κρατικού Πανεπιστημίου της Φλόριντα, Andrea Meltzer, δεν ρίχνουν φως στο πώς οι σύντροφοι «παραμένουν δεμένοι ανάμεσα στις σεξουαλικές συνευρέσεις». Σε μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Association for Psychological Science, παρουσιάζει το φαινόμενο της «σεξουαλικής πληρότητας», για να το εξηγήσει. Η Meltzer ανακάλυψε ότι οι θετικές επιπτώσεις του σεξ στις σχέσεις μπορούν να διαρκέσουν μετά την πράξη αλλά μόνο μέχρι 48 ώρες.

Η ερευνήτρια μελέτησε τα δεδομένα από δύο έρευνες -μία με 96 παντρεμένα ζευγάρια και μία με 118 παντρεμένα ζευγάρια- που ζητούσαν από τους νιόπαντρους να κρατάνε ατομικά καθημερινά σεξουαλικά ημερολόγια καταγράφοντας πότε έκαναν σεξ, το επίπεδο σεξουαλικής ικανοποίησής τους και την ικανοποίηση με τη σχέση τους. Η Meltzer πρόσεξε ότι τα ζευγάρια ανέφεραν υψηλή σεξουαλική ικανοποίηση μέχρι δυο μέρες μετά το σεξ. «Οι συμμετέχοντες που ανάφεραν πιο έντονη 48ωρη σεξουαλική πληρότητα, επίσης ανέφεραν μεγαλύτερα επίπεδα ικανοποίησης με τη σχέση τέσσερις με έξι μήνες αργότερα», δήλωσε σε συνέντευξή της στο Broadly.

Πηγή: www.vice.com 

 


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *