Γιατί πρέπει να τελειώσω τη σχολή μου τώρα!

Όλα ξεκίνησαν από εκείνο το μηχανογραφικό, έπειτα τα αποτελέσματα που δεν πέρασες στη πρώτη επιλογή, ούτε και στην δεύτερη, ούτε και στην τρίτη… πέρασες στην «άγνωστη σχολή», που δεν είσαι και 100% σίγουρος κατά πόσο σου αρέσει και τι ακριβώς είναι.

 

Όπως κατάλαβες φοιτητή μου, αναφέρομαι στους παραλίγο αιώνιους φοιτητές και επειδή όλοι έχουν από έναν τέτοιο φίλο, θα πρέπει να τους αφιερώσω μερικές γραμμές… Είτε λίγο, είτε πολύ οι περισσότεροι μισήσαμε τη σχολή μας ή είχαμε κάποιο άλλο απωθημένο, ο συγκεκριμένος όμως, παράτησε από την αρχή τα μαθήματα και τις εξεταστικές για καιρό.

 

Συνηθως στην εξεταστική του Σεπτέμβρη πανικοβάλλονται, το καταλαβαίνω από το τηλεφώνημα  «Πάμε για έναν καφέ έχω ανάγκη να μιλήσω» μου λέει. Αφού αναστέναξε μερικές φορές, ανακάτεψε τον νερομένο φραπέ και με ρώτησε για τα νέα μου (βέβαια δεν άκουσε λέξη), πριν καλά τελειώσω, ξεκινάει: «Όλα εδώ πληρώνονται, έφτασα τέταρτο έτος και δεν έχω πατήσει σε εξεταστική, τα «μαθήματα μου φαίνονται βουνό, δεν ξέρω τι θα πω στους δικούς μου συνέχεια με ρωτάνε πόσα χρωστάω και τι να πω; Αν δεν ήμασταν έξω θα έβαζα τα κλάματα.»

 

Νομίζω είναι η πιο άβολη στιγμή, το μόνο που μου έρχεται να του πω είναι ότι όντως τα έχει σκατώσει και καλύτερα ας κλάψει. Τελικά -μετά από μερικα αμήχανα δευτερόλεπτα- του λέω «Γιατί δεν ξεκινάς από την αρχή; Δεν θα χάσεις και τίποτα, προσπάθησε όσο σε παίρνει ακόμα». Έκανε σαν τα του μιλούσα για εξωγιήνους, δεν είχε να πει τίποτα…

(Για να μην σας ρίξω στα βαριά με το μελό) Μετά από καιρό στην ίδια καφετέρια, επιτέλους να καθόμαστε ήρεμα και χαζεύουμε τη λίμνη απέναντι… Εκεί ξεκίνησε τον –αισιόδοξο- μονόλογο του, πως μηδενίζει και ξεκινάει τον ανήφορο της σχολής, λέει και ότι ο “παραλίγο αιώνιος φοιτητής”, κουτσά στραβά τα καταφέρνει, μπορεί να μην του αρέσει η σχολή του αλλά ταυτόχρονα καμαρώνει και λίγο που μετά από τόση κραιπάλη, με τόσους κόπους μπαίνει στον ίσιο δρόμο.


Νατάσσα.Εδώ θα μοιραζόμαστε απόψεις και ιδέες, για το αγαπημένο μου θέμα, τις ανθρώπινες σχέσεις και ότι μπορεί να σχετίζεται μ' αυτό! Διάβασε τα άρθρα μου εδώ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *