Γίνε ο φίλος που όλοι θέλουν να έχουν!

Πως θα γίνει αυτό αναρωτιέσαι; Για αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σου δείξουμε τον δρόμο.

Πέρασες σε νέα σχολή ή σε άλλη πόλη; Έχεις αγχωθεί που δεν ξέρεις κανέναν;  Νομίζεις ότι τα φοιτητικά σου χρόνια θα τα περάσεις μονάχος σε μια γωνία κλαίγοντας σε εμβρυική στάση; Ξέχνα τα αυτά και γίνε ο φίλος που όλοι θέλουν να έχουν! Πως θα γίνει αυτό αναρωτιέσαι; Για αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σου δείξουμε τον δρόμο.

Γράφει η Σοφία Κάραλη

Relaxtakeiteasy

Μην προσποιείσαι κάτι άλλο ή είσαι στημένος κάπως, απλά χαλάρωσε. Μην σκέφτεσαι τι θα πουν ή τι μπορεί να σκεφτούν οι άλλοι για σένα, να είσαι ο εαυτός σου. Μην ξεχνάς, άλλωστε, ότι φίλος είναι αυτός που σου δίνει την πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου.

Χαμογέλα μου, έτσι θέλω να αρχίζει η μέρα μου

Ποιος δε θέλει ανθρώπους για παρέα που μόλις τους βλέπει να βγάζουν θετική σκέψη και να του φτιάχνουν τη μέρα; Το να χαμογελάς, το να διασκεδάζεις, το είσαι η χαρά της ζωής σε κάνει το άτομο που κάνεις δεν μπορεί να μην το έχει στην παρέα του.

Εκδηλώσου

Μην ”τσιγγουνεύεσαι”  στο να εκφράζεις τα συναισθήματα σου. Όλοι χρειάζονται μια καλή κουβέντα από τους άλλους, αλλά και να είναι ειλικρινής. Να λες αυτά που σκέφτεσαι και να είσαι αληθινός. Ο πιο σίγουρος τρόπος να κερδίσεις την συμπάθεια είναι να μην το παίζεις συμπαθητικός.

Να μοιράζεσαι πράγματα

Έχεις μπόλικες σημειώσεις, ύλες , sos  για τα μαθήματα! Μην τα κρατάς μόνο για την πάρτη σου ( στον τάφο σου θα τα πάρεις μωρέ;) δώσε και στους άλλους τη βοήθεια σου, που  μπορεί να είναι και πολύτιμη.  Το να βλέπεις ανθρώπους να χαμογελάνε επειδή τους βοήθησες είναι αξία ανεκτίμητη εξάλλου.

Προσαρμοστικότητα-δεκτικότητα

Να έχεις την ικανότητα να προσαρμόζεσαι ανάλογα με την κάθε φοιτητική παρέα που κάθεσαι. Η κάθε παρέα έχει τις ιδιαιτερότητες τις, για αυτό και πρέπει να φέρεσαι ανάλογα. Και αν κάποιος σου φαίνεται πολύ διαφορετικός δέξου τον. Κάτι έχεις να κερδίσεις…

Να θυμάσαι ότι οι φοιτητικές παρέες είναι οι καλύτερες και το να είσαι κομμάτι σε πολλές θα σου χαρίσει τις καλύτερες αναμνήσεις από την φοιτητική σου ζωή. Good Luck!

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *