Πήγα στο συνέδριο της Glovo και όλα ήταν άψογα!

Αν έπρεπε να χαρακτηρίσω με μια λέξη τι βίωσα τις τρεις μέρες του συνεδρίου της Glovo, της πρώτης ηλεκτρονικής πλατφόρμας που ενώνει εθελοντές με events, αυτή θα ήταν η λέξη “Συγκίνηση”.

Ενάντια σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται και αφήνει πίσω του τους πιο αδύναμους, κόντρα σε μια καθημερινότητα κατά την οποία έχουμε πείσει τους εαυτούς μας πως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει και απέναντι από μια παγιωμένη οπτική πως ο καθένας νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του, εκεί γνώρισα ανθρώπους με πάθος, με όραμα, με αγάπη για το συνάνθρωπο, με ένα χαμόγελο που φώτιζε κάθε σκοτεινή πλευρά και μια αγκαλιά μόνιμα ανοιχτή, με βαθιά πίστη πως τα πράγματα αλλάζουν μόνο εάν αλλάξει ο καθένας από εμάς ξεχωριστά και με μια μικρή φωνή μέσα τους να τους παρασύρει, αυτήν του εθελοντισμού, που αν σταματήσεις για λίγο και την ακούσεις, είναι βέβαιο πως δεν θα μπορέσεις να την αγνοήσεις ποτέ ξανά.

DSC_0608

Είδα νέους ανθρώπους με ιδέες, έτοιμους να αγκαλιάσουν τα λάθη τους και να μάθουν μέσα από αυτά, έτοιμους να αναπτυχθούν, όχι όμως μόνοι τους αλλά βοηθώντας και τους γύρω τους να κάνουν το ίδιο. Και ίσως τελικά αυτό είναι που κάνει τη Glovo να ξεχωρίζει.

Πέρα από τα events που οργανώνει, τις κοινωνικές της δράσεις, την πρωτοφανή πρωτοβουλία ενός οργανισμού να συμπεριλάβει στις δράσεις της Άτομα με Αναπηρία, δείχνοντας το αυτονόητο, πως αυτοί οι άνθρωποι ΜΠΟΡΟΥΝ και ΕΧΟΥΝ να προσφέρουν πολλά και πως πρέπει επιτέλους να κάνουμε όλοι εμείς το εξίσου αυτονόητο, το να τους εντάξουμε δηλαδή ομαλά μέσα στην κοινωνία, πέρα από το γεγονός πως είναι ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, που δημιουργήθηκε από τρεις φοιτητές, τον Κωσταπάνο Μηλιαρέση, τον Άρη Κωνσταντινίδη και τον Χρήστο Παναγιώτου και μέτρα πάνω από 5.000 εθελοντές μέσα σε τρία χρόνια, πέρα από όλα αυτά η Glovo ξεχωρίζει για τον τρόπο που προσεγγίζει και κινητοποιεί τους εθελοντές της, δίνοντας τους προσωπικά κίνητρα.

Και αυτό ήταν εμφανές μέσω των ομιλιών που είχε στο τριήμερο αυτό συνέδριο, οι οποίες ασχολούνταν με θέματα όπως η συναισθηματική νοημοσύνη, η συνεργασία μεταξύ των μελών μιας ομάδας, ο ηγετικός ρόλος ενός ατόμου και τα χαρακτηριστικά που φέρει, η κοινωνική και συνεργατική επιχειρηματικότητα, η σημασία που έχουν τα λάθη μας στο δρόμο προς την επιτυχία και φυσικά η κουλτούρα της Glovo.  Το εντυπωσιακό είναι πως δεν μένει μόνο στη θεωρία, αλλά δίνει το βήμα στους εθελοντές της να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες εντάσσοντας τους στην ομάδα της και ακούγοντας τις ιδέες του καθενός ξεχωριστά.

DSCN8345-3

Η αλήθεια είναι πως ο καθένας μας ακούγοντας τη λέξη εθελοντισμό, φέρνει αμέσως στο μυαλό του μια ανιδιοτελή πράξη για την οποία δεν πρόκειται να πληρωθεί. Ε, λοιπόν η Glovo μου απέδειξε πως αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που υπάρχει! Ρωτάς γιατί;

Επειδή δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμοιβή και ικανοποίηση από το καθαρισμό ενός πάρκου που θα χαρούμε όλοι μας στη συνέχεια, από τη χαρά ενός αδέσποτου που το πηγές βόλτα, από το  χαμόγελο ενός άστεγου που μόλις προσέφερες φαγητό, από το χορό ενός ανθρώπου με κινητικές δυσκολίες, από την αγκαλιά ενός παιδιού σε ορφανοτροφείο που απλώς πέρασες λίγο χρόνο ζωγραφίζοντας μαζί του. Καταλήγοντας, πλέον μπορώ να πω με σιγουριά πως υπάρχουν όμορφοι άνθρωποι, που δεν τους αρκεί να ονειρεύονται πως θα αλλάξουν τον κόσμο, αλλά βγαίνουν εκεί έξω και το κάνουν πράξη και τους ευχαριστώ για αυτό!

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *