Γραμματείες Πανεπιστημίων | Όλα όσα έχουμε συναντήσει!

Είναι πρωί και πρέπει να πας γραμματεία. Και για να πας γραμματεία, πρέπει να σηκωθείς πρωί… γιατί; Γιατί είναι το ΙΚΑ της φοιτητικής ζωής μάνα μου! Είναι εκείνο το σημείο που όλους μας ενώνει, το μέρος που μισούμε να πηγαίνουμε και που το μόνο που του λείπει είναι ένα μηχάνημα για χαρτάκια σειράς προτεραιότητας.

Πατήστε Α αν είστε για βεβαιώσεις και βιβλιάρια σπουδών, Β για προβλήματα με τις εγγραφές και Γ για λοιπά ζητήματα. Ευχαριστούμε που εμπιστευτήκατε τις υπηρεσίες μας. Please remain calm. Και καλά.

Μια τυπική μέρα στην γραμματεία περιλαμβάνει μερικά από τα παρακάτω:

Φοιτητές σε μια ουρά 10 λεπτά αφότου «ανοίξει» το κατάστημα

Ουρά όμως. Ο ένας πίσω από τον άλλον, να κρατάει το πόστο του και να εμποδίζει οποιονδήποτε πάει να του φάει την θέση. Νόμος της ζούγκλας, λέμε. Όλο αυτό γίνεται χειρότερο σε περίοδο εγγραφών και δηλώσεων μαθημάτων.

Εποικοδομητικό κουσκουσάκι για την σχολή και όχι μόνο

«Ποιανού σειρά είναι;»
«Για ποια γραμματεία είστε; Για αγγλικό ή γαλλικό;»
«Από τι ώρα ήρθες εσύ;»
«Επ, πού χάθηκες ρε;»
είναι μερικές από τις συχνές απορίες που εκφράζονται στη γραμματεία μου και οδηγούν σε συζητήσεις εφ’ όλης της ύλης για τα φλέγοντα θέματα της σχολής.

Κριτική για τις κακές παροχές της γραμματείας

«Μα μόνο 1 ώρα ρε συ; Πώς θα μας εξυπηρετήσουν όλους;»
«Πολύ χάλι. Απαράδεκτο.»
Αυτά και άλλα καλοπροαίρετα σχόλια δείχνουν πόσο καλή σχέση έχουμε με τη γραμματεία. Είναι από αυτά τα κομμάτια της φοιτητικής ζωής που λατρεύουμε να μισούμε.

Γνωριμία με άτομα που δεν είδες ποτέ σου στη σχολή

Είναι απίθανο το πόσα άτομα μπορείς να γνωρίσεις τις ατέλειωτες ώρες που περιμένεις στην ουρά. Άπειρα πρωτοετά με χαρτοφύλακα και σακιδιάκι. Φοιτητές-φαντάσματα. Ξεχασμένους μεσήλικες εισαχθέντες του 1980. Απόφοιτους που 5 χρόνια μετά ζητάνε ακόμα να πάρουν το πτυχίο τους σε πάπυρο. Όλοι εκεί. Θα δεις πολλά και θα ακούσεις ακόμα περισσότερα. Στη γραμματεία που όλοι αγαπήσαμε και όλους μας ενώνει.

Μερικούς φοιτητές που δεν άνοιξαν ποτέ τον οδηγό σπουδών

Και εξοργίζουν εμάς αλλά και την γραμματεία με τις απαιτήσεις και τις απορίες τους. Συχνά δεν παρακολουθούν ούτε τις ανακοινώσεις με αποτέλεσμα να χάνουν τις διορίες και να παρακαλάνε να τους λύσει η γραμματεία το πρόβλημα.
«Εεεε βασικά, ξέρετε, δεν είδα την ανακοίνωση εγγραφής στο εξάμηνο. Ούτε έκανα την εγγραφή στα μαθήματα. Και βασικά, εγώ περαστική είμαι. Tι μπορώ να κάνω τώρα;»

Ένα άτομο στο γκισέ/θυρίδα της γραμματείας, σε πλήρη σύγχυση

Ίσως γιατί είναι καλοπροαίρετο και προσπαθεί να βρει λύση στα προβλήματα του κάθε τουρίστα φοιτητή. Ίσως και γιατί δουλεύει λίγο καιρό στη γραμματεία άρα δε συνήθισε ακόμα, ή γιατί δουλεύει χρόνια… και πλέον δεν αντέχει και πολλά. Όπως και να έχει, αυτό το άτομο τραβάει πολλά. Αγενές ή όχι, εξυπηρετικό και μη, είναι εκεί για μια περίπου ώρα (ανάλογα με το τι έχει αποφασίσει η πρυτανεία) και προσπαθεί να εξυπηρετήσει ένα μάτσο φοιτητές.

Μάλλον πρέπει να μπούμε λίγο στη θέση του…

Μήπως έχεις και εσύ μια περίεργη ιστορία με τη γραμματεία της σχολής σου για να μοιραστείς μαζί μας; Στείλε μας ότι περίεργο/παράξενο/αστείο περιστατικό έχεις ζήσει με τη γραμματεία του τμήματος σου στο info@mycampus.gr και δες την ιστορία σου δημοσιευμένη στο mycampus.gr

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *