Γυμναστική, παιχνίδια και χορός στο σπίτι

Tα μέτρα προστασίας ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά και η ατομική μας ευθύνη απέναντι στο κοινό καλό, επιβάλλουν να μείνουμε στο σπίτι και να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις.

Αυτός όμως δεν είναι λόγος να εγκαταλείψουμε τον εαυτό μας και όσα αγαπάμε. Οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε στη ζωή μας ένα πρόγραμμα γυμναστικής, που θα μας φτιάξει τη διάθεση και ταυτόχρονα θα ενισχύσει τον οργανισμό μας, ώστε να παραμείνουμε υγιείς σε αυτές τις δύσκολες μέρες.

Ευτυχώς σήμερα στο διαδίκτυο θα βρείτε πληθώρα προγραμμάτων που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας και ταυτόχρονα να ωφεληθείτε. Μάλιστα πολλές από τις πλατφόρμες που θα σας προτείνουμε έχουν και μια δοκιμαστική περίοδο δωρεάν, για να πειραματιστείτε πριν επιλέξετε.

Το mylivegym.gr είναι το πρώτο online γυμναστήριο που παρέχει ασκήσεις γυμναστικής στην ελληνική γλώσσα. Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τα πιο δημοφιλή προγράμματα fitness όπως yoga, pilates, χορογραφίες fitness αλλά και 25 ακόμα διαφορετικά προγράμματα με ή χωρίς εξοπλισμό. Έχει δημιουργηθεί από μια ομάδα νέων ανθρώπων με μεγάλη αγάπη και πάθος για τη γυμναστική, με σκοπό να καλύψει την ανάγκη παροχής προγραμμάτων γυμναστικής στην ελληνική γλώσσα από την άνεση του προσωπικού σας χώρου. Καλά εκπαιδευμένες και έμπειρες γυμνάστριες από τον χώρο των ομαδικών προγραμμάτων fitness, του personal training και των σύγχρονων μεθόδων άθλησης είναι στη διάθεσή σας με μια μικρή μηνιαία συνδρομή στα 12 ευρώ.

Αν πάλι νιώθετε την ανάγκη να διαλογιστείτε και να ηρεμήσετε μπορείτε στο κινητό σας να κατεβάσετε το Calm. Αυτό το application προσφέρει πάνω από πενήντα καθοδηγούμενες ασκήσεις διαλογισμού, που μπορείτε να τις συνδυάστε με τα χαλαρωτικά κομμάτια μουσικής που περιλαμβάνει.

Οι φανατικοί του pilates από την άλλη μπορούν να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο pilatesanytime.com. Εδώ έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε το επίπεδο εκγύμνασης, τη διάρκεια που σας ενδιαφέρει, καθώς και τον δάσκαλο της αρεσκείας σας και να ξεκινήσετε μια μορφή άσκησης που είναι απλό να πραγματοποιηθεί ακόμα σε ελάχιστα τετραγωνικά.

Προγράμματα pilates αλλά και yoga θα βρείτε στο glo.com, που προσφέρει 4000 διαφορετικά μαθήματα. Μετά από τρεις ερωτήσεις που θα σας κάνουν online, οι ειδικοί θα σας βοηθήσουν να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά σας. Το βασικό είναι ότι εδώ οι δάσκαλοι είναι από τους καλύτερους παγκοσμίως και τα μαθήματα φυσικά γίνονται στα αγγλικά.

Δυο πολύ καλά apps, ειδικά αν έχετε καιρό να γυμναστείτε μιας και προσφέρουν ακόμα και ολιγόλεπτα προγράμματα, είναι το sworkit.com και το aaptiv.com. Στο πρώτο επιλέγετε εσείς το είδος άσκησης που σας ταιριάζει -δυναμικό, αερόβιο, γιόγκα ή stretching- και βρίσκετε ένα workout session που έχει δημιουργηθεί από ειδικούς, μαζί με βίντεο, που θα σας βοηθήσει να το ακολουθήσετε. Το δεύτερο παρέχει μαθήματα yoga, stretching, boxing και άρσης βαρών, που ανανεώνονται κάθε εβδομάδα, ώστε να μη βαριέστε. Σε αυτό επιλέγετε εσείς το είδος μουσικής που θέλετε να ακούτε, ενώ εξασκείστε.

 

Πηγή:bovary.gr

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *