Η δεύτερη φυλή του Ποσειδίου είναι οι Κοινωνικοί!

Στήνουν τη σκηνή τους, βγάζουν τα όργανά τους και αρχίζουν να γεμίζουν ήχους, που ανάλογα με την εξάσκηση που έγινε το χειμώνα, μπορούν να χαρακτηριστούν μουσική ή κακοφωνία, ναμαγαπάδικα για αθεράπευτους ρομαντικούς ή ρεμπέτικα για αθεράπευτους οπισθοδρομικούς.

β) Οι κοινωνικοί:

1) Μουσικά μιλώντας:

Οι 3 καμπαλέρος που ξεκινάνε με τις κιθάρες τους, καβάλα στα άτια τους και χάνονται στην άκρη του ορίζοντα ψάχνοντας την καινούργια περιπέτεια που θα τους ξημερώσει, μπορεί να είναι φολκλόρ πια για τους τουρίστες της Βραζιλίας, αλλά τα δεύτερα ξαδέρφια τους πρέπει να βρήκαν το δρόμο για το Ποσείδι (και τα άλογα έγιναν βενζινοκίνητα, γιατί αλλιώς θα έφταναν λίγο πριν την εξεταστική του Σεπτέμβρη). Στήνουν τη σκηνή τους, βγάζουν τα όργανά τους και αρχίζουν να γεμίζουν ήχους, που ανάλογα με την εξάσκηση που έγινε το χειμώνα, μπορούν να χαρακτηριστούν μουσική ή κακοφωνία, ναμαγαπάδικα για αθεράπευτους ρομαντικούς ή ρεμπέτικα για αθεράπευτους οπισθοδρομικούς.

2) Μουσικά γκαρίζοντας:

Επειδή όμως δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι καλλιτεχνική φλέβα ή αυτή στέρεψε από τις καταδύσεις στο διαδίκτυο και στο πρόγραμμα της τηλεόρασης, τι πιο εύκολο και βολικό από το να πάρουμε το στερεοφωνικό και να το καρφώσουμε πάνω στον πυλώνα του ηλεκτρικού (ή να πάρουμε κατευθείαν με τη μπαλαντέζα των 200 χιλιομέτρων ρεύμα από την Πτολεμαΐδα, αν μιλάμε για Ντόλμπυ φασαριόζικο σύστημα), ώστε να μάς ακούνε και τα ψάρια μέσα στο νερό και να εμπεδώσουν τα τελευταία χιτ, που μάς χτυπάνε τα αυτιά ωσάν εκπαιδευμένοι βασανιστές λατινοαμερικάνικης δημοκρατίας. Ευτυχώς κυκλοφορούνε αρκετοί σαμποτέρ από την προηγούμενη κατηγορία, ειδικά εκπαιδευμένοι ώστε με επιδεξιότητα να βγάζουν την πρίζα και να μπορούνε να ακουστούνε τα τζιτζίκια.

3) Απλά γκαρίζοντας:

Δε χρειάζεται βέβαια να λειτουργείς με τη βοήθεια του ηλεκτρισμού για να ενοχλήσεις το συνάνθρωπο, όπως γνωρίζουμε από την καθημερινότητα των πόλεων. Ένα παβαροτικό λαρύγγι, μια αφορμή για φιλελεύθερο διάλογο (όπου οι συνομιλητές προσπαθούν να πείσουν την άλλη πλευρά με επιχειρήματα που στηρίζονται στην ένταση της φωνής, πάνω σε πανανθρώπινα ζητήματα όπως το ματς που θα γίνει στην 24η αγωνιστική) ή απλά μια διάθεση εκτόνωσης και εξόντωσης των φωνητικών χορδών, αρκούν για να φονεύσουν τα νεύρα τους. Βέβαια, ίσως να είναι και μια καλή θεραπεία, μπορεί με τους υπερήχους που βγάζουν, να διώχνουν και τα κουνούπια…

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *