Η οπτική του Πρύτανη του ΑΠΘ

Σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το μάθημα σε πολλά Τμήματα γίνεται σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, οι εργαστηριακές υποδομές είναι πλημμελείς (το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στερείται αξονικού τομογράφου) και το προσωπικό είναι ελλιπέστατο.

Ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μυλόπουλου σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ μεταξύ άλλων είπε:

Σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το μάθημα σε πολλά Τμήματα γίνεται σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, οι εργαστηριακές υποδομές είναι πλημμελείς (το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στερείται αξονικού τομογράφου) και το προσωπικό είναι ελλιπέστατο, (στη διοίκηση εργάζονται εκατοντάδες υπάλληλοι με εργολαβική σχέση, ενώ τα κενά στη διδασκαλία τα καλύπτουν… απλήρωτοι συμβασιούχοι του Ν. 407/80). Την ίδια ώρα ο κρατικός προϋπολογισμός μειώθηκε κατά 33% φέτος, ενώ ο φοιτητικός πληθυσμός αυξήθηκε δραστικά λόγω του θερινού νόμου περί μετεγγραφών. Κι όλα αυτά όταν το ΑΠΘ έχει σημαντική περιουσία την οποία καμιά μέχρι τώρα… μεταρρύθμιση δεν του επέτρεψε να αξιοποιήσει.

Τα πανεπιστήμια πορεύονται με τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό. Η κυβέρνηση επιδιώκει να μεταρρυθμίσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση μ’ ένα ανεξήγητο έλλειμμα εμπιστοσύνης προς την πανεπιστημιακή κοινότητα. Κι η χώρα, στην εποχή της οικονομίας της γνώσης, αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την κρίση μ’ ένα μεγάλο έλλειμμα Παιδείας…

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *