Οι 16 καλύτερες χώρες για να βρεις δουλειά στην Ευρώπη [εικόνες]

Η ιστοσελίδα σύγκρισης μισθών Glassdoor έχει κάνει τη δική της λίστα με τις ευρωπαϊκές χώρες όπου οι συνθήκες είναι καλύτερες για να αναζητήσει κανείς δουλειά. Στη λίστα περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, η οποία παραδόξως δεν βρίσκεται στην τελευταία θέση. Την ξεπερνά η Ισπανία…

Εσθονία

Είναι μακράν η καλύτερη ευρωπαϊκή χώρα για όσους αναζητούν δουλειά. Το μικρό κράτος της Βαλτικής με τους μόλις 1,3 εκατ. κατοίκους έχει εξαιρετικές επιδόσεις σε τρεις δείκτες εργασίας, της προσωρινής απασχόλησης, της προσωρινής απασχόλησης νέων και της μερικής απασχόλησης. Μόλις το 3% των εργαζομένων βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής απασχόλησης (το καλύτερο ποσοστό στην ΕΕ).

Νορβηγία

Μεγάλη Βρετανία

Αυστρία

Είναι η μόνη χώρα που έχει περισσότερους εργαζόμενους από ότι πριν την οικονομική κρίση.

Δανία

Το 10% των νέων Δανών είναι άνεργοι, ποσοστό μικρότερο από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ.

Γερμανία

Οι θέσεις εργασίας στη Γερμανία αυξάνονται με καλύτερο ρυθμό από ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, μετά την οικονομική κρίση. 2.8% περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν στη Γερμανία σήμερα σε σχέση με το 2007.

Ελβετία

Βέλγιο

Φινλανδία

Ολλανδία

Ο μόνος τομέας που δεν τα καταφέρνουν είναι αυτός της προσωρινής εργασίας…

Γαλλία

Συγκαταλέγεται στις χειρότερες πέντε χώρες όσον αφορά την ανεργία των νέων αλλά και την προσωρινή απασχόληση. Η ανεργία των νέων ξεπερνά το 20% ενώ το 15% εργάζεται σε προσωρινή απασχόληση (ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 11%).

Ιρλανδία 

Μόνο η Ισπανία και η Ελλάδα τα κατάφεραν… χειρότερα από την Ιρλανδία όσον αφορά την ανεργία στην προ και μετά τη κρίση εποχή. Στην Ιρλανδία αυξήθηκε κατά 10%.

Ιταλία

Έχει την τρίτη υψηλότερη ανεργία νέων στην από τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα. Ξεπερνά το 40%, όπως δηλαδή και στην Πορτογαλία.

 

Ελλάδα

Στην Ελλάδα η ανεργία έχει γίνει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, τα τελευταία χρόνια.

 

Ισπανία

 

Total
2
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *