Η Apple βρίσκει δουλειά στα θύματα trafficking

Η αμερικάνικη εταιρία τεχνολογίας Apple ανακοίνωσε σήμερα στο πλαίσιο του κοινωνικού της προγράμματος ότι θα βοηθήσει θύματα trafficking προσφέροντας εργασία στα καταστήματά της.   Ο τεχνολογικός κολοσσός σε συνεργασία με γνωστή ΜΚΟ, θα βοηθήσει στη διαδικασία συνεντεύξεων των θυμάτων προκειμένου ν’ αναλάβουν θέσεις φροντιστών και άλλων ρόλων που εξυπηρετούν τις ανάγκες των Apple Stores.

Τα συγκεκριμένα άτομα που θα προσληφθούν στις αναγκαίες θέσεις δεν θα ταυτοποιηθούν ενώ ουσιαστικά θα ανήκουν στο εργατικό δυναμικό των προμηθευτών της εταιρίας. Μέσα στους στόχους της Apple είναι να επιβλέπει την πορεία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση συμπίπτει με την απονομή του βραβείου «Stop Slavery Award» που δόθηκε στην εταιρία από το Thomson Reuters Foundation. Το εν λόγω βραβείο που παρέλαβε η διευθύντρια εμπορίου της Apple, Άντζελα Άχρεντς, αναγνωρίζει και στηρίζει τις προσπάθειες καταπολέμησης της καταναγκαστικής εργασίας στις εφοδιαστικές αλυσίδες. Οι κριτές μάλιστα έδωσαν διθυραμβικά σχόλια για τον τρόπο δράσης της εταιρίας.

Δεν έλλειψαν ωστόσο και οι αρνητικές αντιδράσεις με ομάδα να περιγράφει την απόφαση να τιμηθεί η Apple ως «αστεία». «Μπορεί η Apple να κάνει περισσότερα σε σχέση με άλλες εταιρίας αλλά αυτό συμβαίνει γιατί έχει τις πηγές να τα κάνει» σχολίασε το Λι Κιάνγκ, πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Εργασίας της Κίνας. «Παρ’ όλα αυτά, η Apple δεν κάνει περισσότερα, παρά το γεγονός ότι η καταναγκαστική εργασία βασιλεύει στα εργοστάσια των προμηθευτών της» πρόσθεσε. Το σχήμα δράσης για τα θύματα τράφικινγκ της Apple είναι ήδη έτοιμο παρά το γεγονός ότι μόνο λίγοι άνθρωποι έχουν βρει εργασία μέχρι στιγμής. Η ΜΚΟ που έχει εμπλέκεται στην διαδικασία δεν είναι άλλη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Παρά το γεγονός ότι η προσπάθεια προς το παρόν επικεντρώνεται στην εύρεση εργασίας από συνεργάτες της εταιρίας, στο μέλλον πρόκειται να επεκταθεί και σε εσωτερικές θέσεις της ίδιας της εταιρίας.

Με πληροφορίες από το BBC,  πηγή: www.lifo.gr


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *