Η επικίνδυνη φάση του να είσαι ερωτευμένος!

Κάποιοι λένε πως ο έρωτας είναι το φυσικό «ναρκωτικό» του ανθρώπου, ο λόγος για να χει αξία η ύπαρξή του στον κόσμο, η συναισθηματική σου ολοκλήρωση κι άλλα τέτοια δακρύβρεχτα που άλλοι τα έχουμε πει, άλλοι τα σκεφτήκαμε κι άλλοι τα βλέπουμε μακρινά κι άπιαστα. Το θέμα είναι πως ο άνθρωπος όντως χάνει τα λογικά του όταν ερωτεύεται, θολώνει η κρίση του, αμελεί πράγματα, χάνει ακόμη και στοιχεία του εαυτού του για να αφιερωθεί σε έναν άλλο άνθρωπο. Και διερωτώμαι εγώ τώρα. Γιατί; Αλήθεια γιατί ρισκάρεις ότι έχεις και δεν έχεις για κάποιον;

I say don’t fall in love… it’s a trap!

Και θα σας πω γιατί είναι παγίδα. Καταρχήν ερωτεύεσαι μια φιγούρα ιδανική στο πρόσωπο κάποιου. Ερωτεύεσαι αυτό που ουσιαστικά θα θελες να είναι εκείνος. Είναι τρελό που πρώτη απ’ όλους λες εσύ ψέματα στον εαυτό σου. Εντάξει προφανώς στην αρχή θα σου δείξει ένα καλό πρόσωπο και ενδεχομένως να ακολουθεί πιστά το πρότυπο που ‘χεις πλασμένο στο μυαλό σου. Αν είσαι τυχερή θα διαπιστώσεις την απόκλιση απ’ το ιδανικό σε λίγες μέρες. Αν θες να πιστέψεις στο ψέμα φανατικά μπορεί να σου πάρει από λίγους μήνες έως κάτι χρόνια.

Το δεύτερο ψέμα θα ‘ρθει φυσικά από τον παρτενέρ που είτε θα σου πει ότι είσαι σημαντική γι’ αυτόν ή θα σου το δείξει με τον τρόπο του. Θα προσπαθήσει να σε εντυπωσιάσει με γλυκόλογα, εκπλήξεις και με ακατάσχετη επιθυμία να σε καλομαθαίνει κάθε φορά που σε βλέπει. Να τα χαρείς αυτά όσο κρατήσουν διότι σχετικά σύντομα θα βλέπει αστράκια για κάποια άλλη και θα χαρίζει απλόχερα εκεί τις υπηρεσίες «Γκόμενος Α.Ε.»

Το τρίτο ψέμα δεν έρχεται από έναν μόνο αλλά από πολλούς γι’ αυτό και το θεωρώ το πιο επικίνδυνο. Και λέω επικίνδυνο διότι όταν σου λένε πολλοί άνθρωποι το ίδιο πράγμα τείνεις να το πιστεύεις ευκολότερα από άλλα. Σου λένε λοιπόν «Μη στενοχωριέσαι, μπορεί να περνάει μια φάση», «Εσύ είσαι πιο ωραία απ την άλλη» «Ε και τι έγινε, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές!» «Ήταν αχάριστος, πάμε γι’ άλλα» «Εσύ αξίζεις παραπάνω, άφησέ τον κορίτσι μου» «Δώστου λίγο χρόνο και όταν σε εκτιμήσει φτύσ’ τον να δεις θα τρελαθεί!»

Και πάμε τώρα να πούμε αλήθειες αν αντέχεις! Αυτός περνάει «φάση» όλη του τη ζωή εσύ δε το κατάλαβες. Να στενοχωρηθείς για το χρόνο που του αφιέρωσες γιατί πίσω δεν γυρνάει , λυπάμαι! Πόσο ωραία είναι η καθεμία δεν παίζει κανένα ρόλο στο αν θα σε παρατήσει η όχι. Υπάρχουν κι άλλοι άντρες όντως, αλλά αν δεν έμαθες τίποτα απ’ τη στραβοτιμονιά πάλι θα το ντεραπάρεις το αυτοκίνητο κούκλα. Σε σχέση με το πόσο αχάριστος είναι θα σου πω ότι ο άνθρωπος δείχνει συνεχώς το χαρακτήρα του, μάθε να μη κλείνεις τα μάτια στην αλήθεια. Το πόσο αξίζεις το κερδίζεις, το διαμορφώνεις και το διαπραγματεύεσαι καθημερινά. Όσο για το θέμα «εκδίκηση μέσω φτυσίματος» πιάνω τα μαλλιά μου αλογοουρά βάζω να παίζει το «τικι τακα τικατα» και κλαίω απ’ τα γέλια. Αυτά.

Και επειδή είπαμε πολλά για αλήθειες θα πω κ αυτό. Σαφώς και έχω πει τα καθέκαστα ψέματα για να παρηγορήσω φίλες μου. Αλλά όταν ήταν έτοιμες για την αλήθεια τους την σέρβιρα ξαναζεσταμένη και full fat για να χορτάσουν. Το θέμα είναι, εσύ είσαι έτοιμη για την αλήθεια λη θα πέσεις στην παγίδα κούκλα;

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *