Η Ουγγαρία αποχωρεί από τη Eurovision γιατί τη βρίσκει πολύ…gay!

Mε απόφαση της, η Ουγγαρία δε θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020, μια απόφαση που πάρθηκε, επειδή ο διαγωνισμός είναι «πολύ γκέι» για τα «γούστα» της ακροδεξιάς κυβέρνησης και των κρατικών ΜΜΕ.

Η απόφαση αυτή για αποχώρηση από τη Eurovision του 2020 ανακοινώθηκε από την Ουγγαρία με τις φήμες να θέλουν την Βουδαπέστη να λαμβάνει την απόφαση αυτή επειδή ο διαγωνισμός τραγουδιού είναι «πολύ γκέι» για τη χώρα.

Παρότι δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη ανακοίνωση που να αιτιολογεί την απόφαση της χώρας να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό τραγουδιού, δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η αποχώρηση αυτή λαμβάνει χώρα σε αυτή τη φάση: Σε μια φάση που στην Ουγγαρία αυξάνεται η ομοφοβική ρητορική μίσους, με τον πρωθυπουργό, Βίκτορ Ορμπάν, να προωθεί πολιτικές που ευνοούν το σχήμα: «πρώτα η οικογένεια».

Νωρίτερα μέσα στο 2019, ομιλητής του ουγγρικού κοινοβουλίου συνέκρινε την υιοθεσία παιδιών από άτομα του ίδιου φύλου με την παιδεραστία, ενώ ένας κυβερνητικός τηλεοπτικός σχολιαστής αναφέρθηκε στην Eurovision ως «ομοφυλόφιλική αρμάδα», δηλώνοντας ότι αν η χώρα δεν συμμετείχε θα ωφελούσε στην ψυχική υγεία του έθνους.

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγή από την κρατική τηλεόραση της Ουγγαρίας (MTVA), αναφέρθηκε στον Guardian ότι παρότι δε δόθηκε καμία αιτιολογία για την απόφαση αποχώρησης, οι εργαζόμενοι στον σταθμό πιστεύουν ότι σχετίζεται με τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στη Eurovision και την κουλτούρα ΛΟΑΤΚΙ .

Η ίδια πηγή αναφέρει επίσης πως υπάρχει γραμμή να μην καλύπτονται σχετικά θέματα εκτός από το Pride της Βουδαπέστης.

Νωρίτερα, ο ισπανικός ιστότοπος index.hu ανέφερε ανώνυμες πηγές από κρατικά ΜΜΕ που επίσης αναφέρουν πως ο λόγος για την απόσυρση ήταν ότι η Eurovision θεωρήθηκε «πολύ ομοφυλοφιλική».

Ο εκπρόσωπος του Βίκτορ Όρμπαν, ωστόσο, διέψευσε το ρεπορτάζ, αλλά δεν διευκρίνισε κανέναν άλλο λόγο για την ξαφνική μη συμμετοχή της Ουγγαρίας στον διαγωνισμό, ενώ σε μια ηλεκτρονική δήλωση προς τον Guardian, η MTVA δήλωσε τα εξής:

«Αντί να λάβουμε μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2020, θα υποστηρίξουμε άμεσα τις πολύτιμες παραγωγές που δημιουργούνται από τα ταλέντα της ουγγρικής ποπ μουσικής».

Πηγή: neolaia.gr

Total
2
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *