Η πρώτη γειτονιά όπου απαγορεύτηκαν τα Instagram stories και posts!

Στον μαγικό κόσμο του Instagram, πολλά και είναι αυτά που μπορούν να συμβούν και η «μάχη» για την ανάρτηση της καλύτερης φωτογραφίας, μπορεί πολλές φορές να οδηγήσει σε ακραίες και υπερβολικές καταστάσεις. Eπειδή όμως όπου υπάρχει δράση, υπάρχει και αντίδραση, οι κάτοικοι μίας μικρής γειτονιάς στο Παρίσι, αποφάσισαν να πάρουν την -εκτός ελέγχου- κατάσταση στα χέρια τους, λαμβάνοντας δραστικά μέτρα…

Κουρασμένοι από τους ενθουσιασμένους τουρίστες που φωτογραφίζονται έξω από τα σπίτια τους και τις αμέτρητες αναρτήσεις στο Instagram, οι κάτοικοι μιας μικρής γειτονιάς στο Παρίσι προσπαθούν να «απαγορεύσουν» το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν Τα Νέα, οι κάτοικοι των κτιρίων γύρω από την γραφική Rue Cremieux, πιέζουν το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να περιορίσει την πρόσβαση στη γειτονιά τους, τουλάχιστον κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα, καθώς ο δρόμος τους έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στα social media και τα ταξιδιωτικά blog, με αποτέλεσμα χιλιάδες τουρίστες να συρρέουν καθημερινά για να τραβήξουν selfies στο μικρό δρόμο.

Οι ντόπιοι ζητούν από τον δήμο να τοποθετήσει μια πύλη στον πλακόστρωτο δρόμο, που θα μπορεί να κλείνει τις ώρες που το φως είναι ιδανικό και προσελκύει τους τουρίστες: κατά την ανατολή και τη δύση του ηλίου, τα απογεύματα και μέσα στα Σαββατοκύριακα. «Καθόμαστε να φάμε και απ’ έξω άνθρωποι τραβάνε φωτογραφίες, ράπερς γυρίζουν για ώρες βίντεο κλιπ δίπλα στο παράθυρο μας και γυναίκες διοργανώνουν τα bachelorette πάρτι, στριγγλίζοντας. Είναι εξαντλητικό», σχολιάζει ένας από τους μόνιμους κατοίκους.

Αξίζει να σημιωθεί τέλος πως ενδεικτικό του πόσο σοβαρά έχουν πάρει την κατάσταση στην χιλιοφωτογραφισμένη παριζιάνικη γειτονιά, είναι το γεγονός πως ένας από τους αγανακτιμένους με το περίοικους της Rue Cremieux, δημιούργησε λογαριασμό, στον οποίο δημοσιεύει καθημερινά φωτογραφίες με τους «αδιανόητα πολλούς» τουρίστες που φωτογραφίζονται με φόντο το πλακόστρωτο γαλλικό δρομάκι…

Total
4
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *