Ισμήνη …. η άλλη εκδοχή

Με αφορμή το μύθο της Αντιγόνης του Σοφοκλή το έργο μας παρουσιάζει τη σχέση των δύο αδερφών

Θεσσαλονίκη

Οι «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ» παρουσιάζουν στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Αθήναιον το έργο του Γιώργου Κοντοπόδη «Ισμήνη….η άλλη εκδοχή», έργο βασισμένο στο μύθο της Αντιγόνης του Σοφοκλή, το οποίο είχε προταθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα το Σάββατο στις 24 Σεπτεμβρίου στις 21:30 στο θέατρο Αθήναιον (Βας. Όλγας 35 – τηλ. 2310832060). Επίσης η παράσταση θα παίζεται και τις ημέρες : Κυριακή 25/9 και 2/10 στις 19:30 και το Σάββατο 1/10 στις 21:30.

Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ

Λίγα λόγια για το έργο: με αφορμή το μύθο της Αντιγόνης του Σοφοκλή το έργο μας παρουσιάζει τη σχέση των δύο αδερφών, της Ισμήνης και της Αντιγόνης…σχέση που οδηγεί στα άκρα, που φτάνει μέχρι εκεί που το ανθρώπινο μυαλό ξεστρατίζει…προδίδει..μετανιώνει.
Μια σχέση που μπορεί κάποιος να αναγάγει και στο σήμερα, μια και το έργο διαδραματίζεται στη σημερινή εποχή.
Δυνατά συναισθήματα, έντονες συγκρούσεις και αναπόφευκτο φινάλε.
Έχοντας πάντα ως οδηγό τον αρχαίο μύθο οι τρεις ηρωίδες (Ισμήνη, Αντιγόνη, παραμάνα) προσπαθούν να διαλευκάνουν το μυστήριο της άρνησης της Ισμήνης να βοηθήσει στην ταφή του αδερφού της, τα βαθύτερα συναισθήματά της απέναντι στην αδερφή και την οικογένειά της…και τις αναπότρεπτες καταστάσεις στις οποίες οδηγείται καταλήγοντας να μας δείξει, ότι οι πράξεις μας είναι η αιτία των όσων μας συμβαίνουν, αλλά και όσων χάνουμε σε τούτη τη ζωή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία: Γιώργος Κοντοπόδης. Σχεδιασμός κοστουμιών: Ελισάβετ Αριστοτέλους. Στίχοι νανουρίσματος Ισμήνης: Όλια Σκανδαλάκη. Φωτισμοί : Νίκος Παπουλίδης.
Διάρκεια παράστασης: 90’ με διάλειμμα

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *