Μύρισε καλοκαίρι και βγαίνουμε ξανά στα θερινά μπαλκόνια

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει και το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, βιαζόμαστε να φύγουμε από την πόλη, να ξεχυθούμε στις παραλίες προς αναζήτηση δροσιάς, να γεμίσει το μυαλό μας εικόνες από ηλιοβασιλέματα πλάι στο κύμα και γενικότερα να αφήσουμε όλα εκείνα που μας βάρυναν τον χειμώνα.

Βέβαια, για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα για απόδραση σε κάποια κοντινή παραλία, υπάρχει και άλλη λύση και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείτε ιδιαίτερα. Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να δημιουργούσατε ένα καλοκαιρινό καταφύγιο, όπου για να φτάσετε θέλετε ένα με δύο βήματα; Το καταφύγιο για το οποίο μιλάω δεν είναι άλλο από το μπαλκόνι του σπιτιού μας. Είτε διαθέτετε μικρό είτε μεγάλο μπαλκόνι, είτε είναι μπροστινό είτε είναι πισινό, οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που θα του χαρίσουν μια πολύ διαφορετική εικόνα που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στην πόλη και στους γρήγορους ρυθμούς της.

Δημιουργήστε, λοιπόν, μια όμορφη γωνιά στο μπαλκόνι σας, μια μικρή παραλία, που θα σας φτιάχνει τη διάθεση και θα σας χαλαρώνει κάθε φορά που την επισκέπτεστε. Και αφού δημιουργήσετε το σκηνικό, φωνάξτε την παρέα σας ή το άλλο σας μισό, πάρτε μια παγωμένη μπύρα ή ένα καλό κρασάκι στο χέρι, ανάψτε τα κεριά, βάλτε μουσικούλα και αφεθείτε στην ομορφιά της στιγμής μακριά από όλα αυτά που σας προβληματίζουν. Βέβαια, αν είστε μεγάλη παρέα μπορείτε να παίξετε και επιτραπέζια, παρέα με καλό φαγητό. Μπορείτε, ακόμα, να προσθέσετε και μια αιώρα, αν τα τετραγωνικά το επιτρέπουν, και να χαλαρώσετε μόνοι σας στο «νησί» που φτιάξατε.

Για εμάς τους σπιτόγατους και για εμάς που δεν έχουμε χρόνο για καθημερινές αποδράσεις υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μέσα στο σπίτι μας, που θα μας αλλάζουν τη διάθεση προς το καλύτερο. Φαντασία να έχετε, όρεξη και κάποιο χρόνο να διαθέσετε και θα κάνετε θαύματα.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *