Κάποια δάση έχουν τη δική τους Αύρα

Η δράση «Καθαρά Δάση» υλοποιείται υπό την αιγίδα των κατά τόπους δήμων και με την επιστημονική καθοδήγηση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αποσκοπώντας στην συλλογή επικίνδυνων απορριμμάτων που βρίσκονται στη φύση

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κάποια δάση έχουν τη δική τους Αύρα» που πραγματοποιεί τα τελευταία 3 χρόνια το ΑΥΡΑ σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, τη μη κυβερνητική οργάνωση για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην ελληνική ύπαιθρο, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία καθαρισμού 6 δασών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αίγιο, Βόλο και Κομοτηνή, προσκαλώντας σε ενεργό συμμετοχή εθελοντές πολίτες που έχουν ευαισθητοποιηθεί για την προστασία του πρασίνου στη περιοχή τους.
Η δράση «Καθαρά Δάση» υλοποιείται υπό την αιγίδα των κατά τόπους δήμων και με την επιστημονική καθοδήγηση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αποσκοπώντας στην συλλογή επικίνδυνων απορριμμάτων που βρίσκονται στη φύση, στην επεξεργασία εύφλεκτης οργανικής ύλης και επαναξιοποίηση της ως λίπασμα, προκειμένου να παραδοθούν στην τοπική κοινωνία αναζωογονημένα και βιώσιμα περιαστικά δάση!

Στη Θεσσαλονίκη το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πραγματοποίησαν στις 22 Μαΐου καθαρισμό του περιαστικού δάσους Σέιχ Σου, σε μια προσπάθεια να συμβάλλουν στην ενημέρωση και κινητοποίηση των κατοίκων ως προς την αξία του δασικού καθαρισμού, όσο και στη διατήρηση αυτού του φυσικού πνεύμονα πρασίνου που αποτελεί, παράλληλα, ένα προσφιλή χώρο αναψυχής για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης.

Οι δράσεις των δασικών καθαρισμών ΑΥΡΑ εξελίχθηκαν σε μια γιορτή για το περιβάλλον, με την ενθουσιώδη συμμετοχή των κατοίκων! Το ΑΥΡΑ, σε συνεργασία με την ειδική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, φρόντισε για τη σωστή ενημέρωση και τη προστασία των εθελοντών, για τον εξοπλισμό τους με τα αναγκαία σύνεργα καθαρισμού (σακούλες – γάντια) και για τη σωστή ενυδάτωση και τόνωση τους. Όλοι οι μικροί και μεγάλοι εθελοντές στη δράση «Καθαρά Δάση» πήραν αναμνηστικά δώρα, ενώ θα λάβουν ηλεκτρονικά από το ΑΥΡΑ και σχετικό πιστοποιητικό για τη συμμετοχή τους στο δασικό καθαρισμό!

Με την πολύτιμη συμμετοχή των εθελοντών πολιτών, στη Θεσσαλονίκη:
• Καθαρίσαμε 40 στρέμματα του περιαστικού δάσους Σειχ σου
• Συλλέξαμε 1,4 τόνους απορριμμάτων ανακυκλώσιμων υλικών και 200 κιλά σκουπιδιών
• Συγκεντρώσαμε περίπου 3 τόνους οργανικής ύλης η οποία θρυμματίστηκε και επαναχρησιμοποιήθηκε ως λίπασμα.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *