Το Κυλικείο που κάθε πανεπιστήμιο οφείλει να έχει!

Όπως γνωρίζουμε όλοι το κυλικείο είναι από τα σημαντικά σημεία της σχολής. Από εκεί θα λάβεις τον  πρωινό σου καφέ, πριν από το βάρβαρο πρωινό μάθημα στις 8:30. Εκεί θα καταλήξεις επίσης μετά το μάθημα όπως επίσης, είναι πιθανό να σε βρούμε εκεί και κατά τη διάρκεια του μαθήματος! Ακόμα ένα κοινό σημείο των περισσότερων φοιτητών είναι ότι μας αρέσει να επισκεπτόμαστε κυλικεία άλλων σχολών και μετά να συγκρίνουμε, «Στο ιστορικό έχει καλύτερο καφέ αλλά στο οικονομικό έχει πιο πολύ κόσμο…»
Επειδή όμως πάντα κάτι θα μας λείπει, και κάτι δεν θα μας αρέσει, παρακάτω θα διαβάσεις, πως θα μπορούσε να ήταν ένα ιδανικό κυλικείο.

Χώροςsweden univ 2

Αρχικά ας ξεκινήσουμε από τον χώρο, ένας αρκετά μεγάλος για να παρέχει τα πάντα- όπως θα δούμε παρακάτω. Φυσικά δεν θα πρέπει να λείπουν τα εξωτερικά τραπεζάκια πάνω στο καταπράσινο χορτάρι. Ο εσωτερικός χώρος (κι εδώ είναι μια παράκληση για τα περισσότερα κυλικεία), να είναι απλός και όμορφος, δεν θα είναι στολισμένος με αφίσες από τις παρατάξεις της σχολής και δεν θα θυμίζει Κ.Α.Π.H, αν μη τι άλλο φιλοξενείς νέους και μοντέρνους ανθρώπους, κύριε! Μπορεί να σου φαίνομαι υπερβολική, αλλά το κυλικείο της κάθε σχολής απασχολεί φοιτητές αρκετές ώρες, γιατί λοιπόν,  πρέπει να νιώθω σαν φακίρης μετά από μια ώρα που κάθομαι στις καθόλου-άνετες, καρέκλες σου;

Ιδέες

Αφού σημειώσαμε μερικές αλλαγές σε ότι αφορά την διακόσμηση, προχωράμε στο “ψητό”: Τι καλό θα μας παρέχει αυτό το κυλικείο; Παραπάνω ανέφερα ότι ο χώρος θα πρέπει να είναι μεγάλος για να περιέχει διάφορες γωνίες, δηλαδή μια γωνία θα μπορούσε να έχει μια βιβλιοθήκη με διάφορα βιβλία και περιοδικά, τώρα όμως θα μου πεις «Γιατί η βιβλιοθήκη της σχολής δεν σου φτάνει, στο κυλικείο θα διαβάσεις;». Πρώτον, δεν είναι όλες οι βιβλιοθήκες ευχάριστο μέρος για διάβασμα και δεύτερον, αυτά τα βιβλία δεν είναι όπως εκείνα τα βαρετά της σχολής που τα βλέπεις και σου θυμίζουν εξεταστική και άκαρδους καθηγητές. Έπειτα, λίγο πιο πέρα θα μπορούσε να υπάρχει ένα τεράστιο γραφείο με πολλές καρέκλες, αυτή λοιπόν θα ήταν η «γωνιά του υπολογιστή». Θα πήγαινες εσύ με το laptop σου και θα έκανες τη δουλίτσα σου ενώ πίνεις καφέ, χωρίς να ακούς από την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης «Οι καφέδες έξω!», όσες φορές κι αν προσπάθησες να τον περάσεις λαθραία!

Υπενθυμίζουμε, άνετες καρέκλες, διότι πρόκειται να κάτσω πάνω από πέντε λεπτά!

Μπιλιάρδο

Φεύγουμε λοιπόν από τους δουλευταράδες και τους βιβλιοφάγους της σχολής και πάμε σε εκείνους που ήρθαν, θα χαλαρώσουν και θα μείνουν. Σε όποιο κυλικείο και να πάω, κάθε φορά θα συναντήσω ένα μεγάλο ποσοστό φοιτητών που παίζει tichu, τάβλι, χαρτιά… Σ’ ένα από το “Top5” μου, είχα δει μπιλιάρδο, γι αυτό και βρίσκεται στα καλύτερα πέντε της λίστας μου! Έτσι λοιπόν, στην άλλη μεριά του δωματίου θα μπορούσε να υπάρχει ένα τραπέζι μπιλιάρδου και είμαι σίγουρη ότι θα το εκτιμούσαν πολλοί φοιτητές. Όπως επίσης και μερικά επιτραπέζια και φυσικά τάβλι, με όλα τα πούλια και δυο ζάρια παρακαλώ!

Mute

Εφόσον τακτοποιήθηκε και το θέμα των επιλογών, καιρός να ικανοποιήσουμε και τους απλούς ανθρώπους που θέλουν μονάχα να ξεκουράσουν το βασανισμένο σου κορμί. Εδώ έχω να καταθέσω άλλο ένα παράπονο και να δώσω μια συμβουλή: κλείστε τις τηλεοράσεις ή τουλάχιστον τον ήχο. Πιστέψτε με, είναι ελάχιστοι οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να δουν τα μεσημεριανά ή το “Καφέ της Χαράς”, προσπαθώ να πιώ τον δικό μου καφέ και δεν νιώθω καμία χαρά. Ειδικά όταν παίζει η τηλεόραση και η μουσική ταυτόχρονα! Μιας και αναφέραμε την μουσική, στο ιδανικό αυτό κυλικείο, έχουν ανακαλύψει τις έτοιμες λίστες από το youtube ή από διάφορες σελίδες, με χαλαρή μουσική και παίζει μόνο τέτοια και σε λογική ένταση!

Μπύρες

Τέλος, επειδή είμαστε φαγανά παιδιά, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το τι θα συμβαίνει μέσα στο κυλικείο, μέσα από τον πάγκο, μέσα στο ψυγείο! Δίπλα από τα νερά, κάτω από τους χυμούς βρίσκονται οι μπύρες! Μερικοί τώρα γελάτε πονηρά, σ’ άλλους βγαίνει αυθόρμητα ένα «Ναι ρε φίλε!» και σε μια –μικρή- μερίδα, θα φανεί υπερβολικό, θυμήσου όμως ότι ένα κυλικείο πρέπει να τους ικανοποιεί όλους. Κοντά στις μπύρες όμως έρχεται και ο μεζές. «Τι να μου κάνει γλυκέ μου το τοστ; Θέλω δέκα για να χορτάσω» είπα μια μέρα στον γαλανομάτη του κυλικείου και σκέφτηκα ότι στο “ιδανικό κυλικείο”, θα έπρεπε να υπάρχει ένα ψυγείο με ποικιλία αλλαντικών, διάφορες σαλάτες και κρέας!

Κάπου εδώ όμως χτυπάει το ξυπνητήρι και πάμε ο καθένας στα κανονικά κυλικεία. Το άσχημο με τα πανεπιστήμια μας, είναι ότι ενώ θα μπορούσαν να παρέχουν μερικά πράγματα παραπάνω απ’ ότι τώρα, για να είναι ένα ευχάριστο μέρος, μοιάζουν περισσότερο με δημόσιες τουαλέτες. Σίγουρα σ’ ένα μεγάλο ποσοστό ευθυνών, φταίνε οι φοιτητές, που δεν φροντίζουν με κάθε τρόπο για να τα έχουν.

Κλείνω και σας δίνω πάσα, να συμπληρώσετε τη λίστα για το “ιδανικό κυλικείο”, τι άλλο να του βάλουμε;

Total
1
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *