Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν φοιτητές σε γνωστό Πανεπιστήμιο

Παράσταση διαμαρτυρίας στην επόμενη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, την Πέμπτη 19 Οκτώβρη, διοργανώνουν ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθηςκαι ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης. Και καλούν τους φοιτητές να τη μετατρέψουν σε σταθμό της αγωνιστικής τους δράσης.

Ηδη από τις αρχές Οκτώβρη βρίσκονται σε εξέλιξη αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διεργασίες, με βάση και τα οξυμένα προβλήματα που βρήκαν μπροστά τους από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς οι φοιτητές του ΔΠΘ.

Τι διεκδικούν οι φοιτητές;

Ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης πραγματοποίησε χτες παράσταση διαμαρτυρίας στη Μέριμνα του Πανεπιστημίου, διεκδικώντας ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία από το Πανεπιστήμιο για όσους πρωτοετείς περιμένουν ακόμη την εξέταση της αίτησής τους, αλλά και για όσους απορρίφθηκαν παρ’ όλο που είχαν ανάγκη στέγασης, επειδή δεν φτάνουν τα λιγοστά δωμάτια. Ανέδειξε ακόμα τα προβλήματα που υπάρχουν με τη μετακίνηση και τη σίτιση, τα οποία, μαζί και με το πρόβλημα της στέγασης, οφείλονται, όπως τονίζεται και στο ψήφισμα του Συλλόγου, στη μειωμένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι φοιτητές της Νομικής Σχολής, χτες, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Κοσμητεία, απαιτώντας να δοθούν τώρα δωρεάν σε όλους τα συγγράμματα.


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *