Κινητοποίηση φοιτητών στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για το θέμα της στέγασης

Στις 10/9 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για τα σοβαρά προβλήματα γύρω από το ζήτημα της στέγαση των φοιτητών αλλά και τις ενδεχόμενες οικονομικές δυσκολίες των νέων εισαχθέντων.

Η κινητοποίηση ήταν απόφαση 11 Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων από το Πανεπιστήμιο και το (πρώην) ΤΕΙ: Φυσικό, Μαθηματικό, Βιολογικό, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Πολιτικοί Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Φαρμακευτική, ΣΤΕΦ, ΣΔΟ κι ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας.

Μετά από συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ.Φαρμάκη, οι φοιτητές όπως αναφέρουν στα «Φοιτητικά Νέα» κατέθεσαν τα παρακάτω αιτήματα:

  • Άμεση ανέγερση νέων εστιών, επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη
  • Άμεση χορήγηση έκτακτου στεγαστικού επιδόματος
  • Μέτρα στήριξης των πρωτοετών φοιτητών που αναζητούν κατοικία
  • Να γίνει άμεσα υπενοικίαση ξενοδοχείων για όσους φοιτητές έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο σε εστία
  • Εξασφάλιση της σίτισης, της συντήρησης, της φύλαξης και της καθαριότητας σε όλες τις εστίες με ευθύνη του κράτους.

Οι απαντήσεις που πήραν όπως αναφέρουν οι φοιτητές ήταν ότι οι ευθύνες για τη διαχείριση των χρημάτων αφορούν πλέον αποκλειστικά το Πανεπιστήμιο λόγω του αυτοδιοίκητου. “Δηλαδή γινόμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές καθώς από την πρυτανεία μας πετάνε το μπαλάκι στην περιφέρεια κι αντίθετα. Επίσης, δεν υπήρξε καμία δέσμευση εκ μέρους της περιφέρειας για απορρόφηση κονδυλίου για την ανέγερση και την επισκευή νέων εστιών, ώστε να προχωρήσει το σχέδιο που έχει ανακοινωθεί ότι ήδη υπάρχει από χρόνια. Τέλος, μετά και τη συνάντηση του περιφερειάρχη με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10/9, θα οριστεί εκ νέου κινητοποίηση και συνάντηση των Φοιτητικών Συλλόγων με τον κ.Φαρμάκη προκειμένου να πάρουμε ουσιαστικές απαντήσεις.”


Πηγή: Foititikanea.gr

Total
2
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *