Κουκουλοφόροι χτύπησαν φοιτητή της ΔΑΠ με λοστό στο κεφάλι

Επίθεση από 20 περίπου κουκουλοφόρους δέχθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης (14/3) μέλη της ΔΑΠ στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, κουκουλοφόροι έκαναν «ντου» στο τραπεζάκι της ΔΑΠ και επιτέθηκαν σε μέλη της οργάνωσης. Στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών γιουχάρανε επίσης μέλη της ΔΑΠ, ενώ γρονθοκόπησαν και χτύπησαν με λοστό στο κεφάλι ένα φοιτητή. Παράλληλα οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν φθορές και έσκισαν αφίσες της οργάνωσης.

Εκτός κινδύνου ο φοιτητής

Εκτός κινδύνου βρίσκεται ο φοιτητής που δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι με λοστό  από άγνωστο κουκουλοφόρο εντός του Πανεπιστημίου Πατρών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο νεαρός υποβλήθηκε σε όλες τις ιατρικές εξετάσεις και σε αξονική και η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Στο μεταξύ για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα το πρωί, ομάδα κουκουλοφόρων και μη ατόμων, εισέβαλε σε Πανεπιστημιακούς χώρους και προκάλεσε τραυματισμό φοιτητών του Πανεπιστημίου μας και βανδαλισμούς. Καταδικάζουμε απερίφραστα τις πράξεις αυτές και κάθε μορφή βίας

Ανακοίνωση της ΔΑΠ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για την επίθεση που δέχτηκαν από κουκουλοφόρους τα μέλη της, το πρωί της Τρίτης, σε σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες άνανδρων επιθέσεων και τραμπούκικων ενεργειών, από τους γνωστούς – άγνωστους «δημοκράτες. Το πρωί της Τρίτης ομάδα αναρχικών επιτέθηκε σε φοιτητές, μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πάτρας, με αποτέλεσμα ένας συμφοιτητής μας να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με διάσειση. Η οργή των συγκεκριμένων ψεύτοεπαναστατών, εκφράστηκε για μια ακόμη φορά με δολοφονικές επιθέσεις και λοστούς, χτυπώντας στο κεφάλι ένα νεαρό συνάνθρωπο μας. Στη συνέχεια οι αναρχικοί, επιτέθηκαν και σε άλλα στελέχη στις υπόλοιπες σχολές, καταστρέφοντας το υλικό της παράταξης και σπάζοντας τα τραπεζάκια της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, τραμπουκίζοντας και βρίζοντας.

Πρόκειται για μια ακόμη επίθεση που δεχόμαστε τον τελευταίο καιρό, καθώς προ ημερών, άγνωστοι έσπασαν τα γραφεία της παράταξης και την περασμένη εβδομάδα ακόμα ένας συμφοιτητής μας δέχθηκε επίθεση και γρονθοκοπήθηκε. Αναρωτιόμαστε αν αυτή είναι η Δημοκρατία ορισμένων. Αν με δολοφονικές επιθέσεις προάγουν τις συλλογικές διαδικασίες. Αν εν τέλει αυτό είναι το άσυλο που επιθυμούν. Γιατί για τους συγκεκριμένους, το άσυλο είναι η κάλυψη για τις παραμονές πράξεις τους.

Οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως παρατάξεων και ιδεολογικών προελεύσεων να απομονώσουμε τα ακραία στοιχεία που απειλούν τη Δημοκρατία μας και τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων που έχουν μάθει να αγωνίζονται με τις ιδέες τους και όχι με λοστούς και σιδερογροθιές!

Ευχόμαστε γρήγορη και καλή ανάρρωση στο συμφοιτητή μας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και αναμένουμε από όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες. Ως ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΠΑΤΡΑΣ, η μεγαλύτερη παράταξη στα περιφερειακά Πανεπιστήμια της χώρας, την απάντηση μας θα τη δώσουμε όπως μόνο εμείς ξέρουμε.

Με τις ιδέες μας, τις προτάσεις μας και τους αγώνες μας για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο, θα απαντήσουμε και φέτος στις φοιτητικές εκλογές, έχοντας στο πλευρό μας τη συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας.

Καλούμε όλα τα σκεπτόμενα δημοκρατικά μέλη της φοιτητικής και Πανεπιστημιακής κοινότητας να συνάδουν στην προσπάθεια μας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ανεπτυγμένου Πανεπιστημίου

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *