Κρήτη: Παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητών

Ομάδα φοιτητών αριστερών παρατάξεων μπήκε μετά την έναρξη του συνεδρίου στην αίθουσα και πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας. Οι φοιτητές θεωρούν πρόκληση τη διοργάνωση ενός συνεδρίου πολιτικής επιστήμης που δεν «αγγίζει» τα σοβαρά προβλήματα που έχουν οι πολίτες λόγω της κρίσης και κατηγόρησαν το Πανεπιστήμιο ότι συμπορεύεται με την πολιτική της κυβέρνησης.

Επεισοδιακά ξεκίνησε το πρωί το συνέδριο «Μεταρρύθμιση και Πολιτική» που πραγματοποιείται υπό τη διοργάνωση του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Ομάδα φοιτητών αριστερών παρατάξεων μπήκε μετά την έναρξη του συνεδρίου στην αίθουσα και πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας. Οι φοιτητές θεωρούν πρόκληση τη διοργάνωση ενός συνεδρίου πολιτικής επιστήμης που δεν «αγγίζει» τα σοβαρά προβλήματα που έχουν οι πολίτες λόγω της κρίσης και κατηγόρησαν το Πανεπιστήμιο ότι συμπορεύεται με την πολιτική της κυβέρνησης.
Λίγο νωρίτερα ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Τάσος Φιλαλήθης στην τοποθέτησή του μίλησε για τη θέση του Πανεπιστημίου σχετικά με τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τονίζοντας πως ο ρόλος του πρύτανη και του πρυτανικού συμβουλίου πρέπει να είναι κυρίαρχος στη διοίκηση.
Το συνέδριο διοργανώνουν το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το UNDP/Regional Centre for Public Administration Reform (UNDP/ RCPAR) του ΟΗΕ, με τη συνεργασία του Δήμου Ρεθύμνου.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *