Leon | η επόμενη (μουσική) γενιά κάνει ήδη sound check!

Αγγλικός στίχος, μουσική που συνδυάζει πολλά στοιχεία και κυρίως σου κινητοποιεί συναισθήματα πολλές φορές αντιφατικά. Ξεκινήσαμε από τα βασικά…
Με το πρώτο άλμπουμ και τις πρώτες εμφανίσεις του είδε τη μουσική του να κερδίζει το κοινό αλλά και όσους γράφουν για μουσική. Θεωρήθηκε ο πλέον ανερχόμενος δημιουργός και τώρα παρουσιάζει τη μουσική του σε live σε όλη τη χώρα όσο ετοιμάζεται για το δεύτερο δισκογραφικό βήμα. Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα.
 

Ποια ήταν τα πρώτα σου ερεθίσματα, τα οποία σε οδήγησαν στη μουσική;
Με οδήγησε μία εσωτερική ανάγκη, η οποία κινητοποιήθηκε από κάποια ερεθίσματα που είχα, όπως οι πρώτοι δίσκοι που άκουσα και τα συναισθήματα που μου γεννούσανε. Ήθελα και εγώ να κάνω κάτι που θα γεννήσει συναισθήματα στους άλλους. 
 
Είχες κάποιες μουσικές επιρροές που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για το στυλ σου;
Σίγουρα ναι. Άκουγα Beatles αλλά και Χατζηδάκι, Θεοδωράκη και λόγω της γνωριμία μου με τη Μαρία Φαραντούρη.
 
Έστειλες πρώτα κάποιο υλικό σε διάφορους δημιουργούς;
Δεν έδειξα τίποτα σε κανέναν. Το διαχώρισα εντελώς και το είχα δώσει σε έναν φίλο μου, ο οποίος εκείνο το διάστημα δούλευε στη δισκογραφική και με καλέσανε να συνεργαστούμε γιατί τους άρεσα πάρα πολύ.
 
Φαντάζομαι στην περίπτωσή σου έπαιξε ρόλο το διαδίκτυο και τα social media και τα ραδιόφωνα που έχουν ένα πιο στοχευμένο κοινό. Εσύ χειρίζεσαι ο ίδιος την επικοινωνία ενός τραγουδιού σε σχέση με τον κόσμο; 
Σε αυτό που κάνω, χειρίζομαι τα πάντα. Από το πώς θα γίνει ένα κομμάτι μέχρι το πώς θα πάει στον κόσμο, σε ποια συσκευασία θα είναι ο δίσκος και ποιο θα είναι το artwork, πως θα είναι στημένη η μπάντα και το live, τα πάντα. Έχω απόλυτη επιμέλεια του έργου μου.
 
Δημιουργείται μία γενιά, η οποία αλλάζει και τον τύπο, αυτό που λέμε δημιουργός ή καλλιτέχνης;
Ακριβώς όπως το λες είναι. Είναι ένας τύπος καλλιτέχνη, η πρόταση του οποίου περιέχει και πράγματα πέρα από τη μουσική όπως το να παρουσιάσει τον εαυτό του, το ηχητικό κομμάτι, η αισθητική, το art work, τα βίντεοκλιπ, όλα αυτά δημιουργούν μία εικόνα, έναν κόσμο.

Παρατήρησα ότι στα clip των τραγουδιών σου υπάρχει μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, κάτι που πολλές φορές χρησιμοποιείται σαν δικαιολογία λόγω του υποτιθέμενου υψηλού κόστους.
Αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει καθόλου. Όλες οι παραγωγές που έχω κάνει στα βίντεοκλιπ είναι low budget. Με χαμηλό κόστος μπορεί να βγει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι δημιουργικότητα.
 
Γιατί επέλεξες αγγλικό στίχο;
Δεν το επέλεξα ακριβώς, μου βγήκε φυσικά. Ο πατέρας μου είναι ελληνοαμερικάνος και τα αγγλικά ήταν σαν η μητρική μου γλώσσα και ήμουν αρκετά επηρεασμένος από την δυτική ποπ και ροκ μουσική. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να βρω είναι ότι δεν μπορώ να επικοινωνήσω το ίδιο άμεσα με το ελληνικό κοινό όπως θα ήθελα αλλά από την άλλη αφήνει την πιθανότητα να «βγει» πιο έξω.
Από πού αντλείς κυρίως τα θέματα για τους στίχους σου;
Είναι πάρα πολλές θεματικές, άπειρες αλλά γενικά με ενδιαφέρει πολύ ο άνθρωπος, η ψυχοσύνθεσή του και τα διαφορετικά είδη ανθρώπων. 
 
Παρατηρείς αυτά που συμβαίνουν και την επίδραση που έχουν στον κόσμο;
Φυσικά και τα παρατηρώ, όχι όμως ότι μπορώ να καταλήξω κάπου καθώς είναι τόσο hardcore αυτό που συμβαίνει, με προκαλεί όμως δημιουργικά.
 
Έχεις κάνει και live στην περιφέρεια. Βλέπεις διαφορές στο κοινό;
Σίγουρα υπάρχει διαφορά στη μερίδα του κόσμου που ασχολείται με την εναλλακτική μουσική κουλτούρα ακόμα. Όσο περνάει ο καιρός πιστεύω ότι θα αυξάνεται γιατί έχουν την ανάγκη να ακούσουν και κάτι άλλο. Στο δικό μου το μυαλό τα μπουζούκια και οι λαϊκοί-ποπ καλλιτέχνες είναι αντίστοιχοι των μεγάλων εταιριών του παρελθόντος στο εξωτερικό.  
 
Τι σου αφήνει το πρώτο άλμπουμ, το «Futrue»;
Έχει ένα αρκετά πράγματα μαζί. Δημιουργεί μια αίσθηση χαρμολύπης, μοιάζει με την ώρα του ηλιοβασιλέματος αλλά και κάθε συναίσθημα της ελευθερίας, του ταξιδιού, της συλλογικότητας.
 
Πόσο καιρό σου πήρε να το ετοιμάσεις;
Όλη η διαδικασία περίπου ένα χρόνο.
 
Οι ενορχηστρώσεις είναι πολύ χαρακτηριστικές και είδα ότι ένας από τους παραγωγούς του άλμπουμ είναι και ο George Clark, παραγωγός των Beirut. Πως έγινε η συνάντησή σου με αυτούς;
Τον γνώριζε ένας φίλος μου στο Λος Άντζελες, που είχε σπουδάσει ήχο, τον γνώριζε ένας φίλος μου οπότε ήρθα σε επαφή μαζί του.
 
 

Οι συνεργασίες σου από εδώ και πέρα;

Το Σεπτέμβριο θα μπω στο στούντιο και ελπίζω να βγει μέχρι τα Χριστούγεννα. Είναι πολύ χορευτικά τα κομμάτια. Δε μοιάζει τόσο με τον πρώτο δίσκο.
 
Έχεις το άγχος ο δεύτερος δίσκος να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες που δημιούργησε ο πρώτος;
Όχι δεν το έχω, γιατί δεν ξεκίνησα αυτό που κάνω από ψώνιο αλλά από εσωτερική ανάγκη. Σίγουρα είναι αλλιώς να γνωρίζεις ότι έχεις μια καλή συνέχεια αλλά δεν με επηρεάζει γενικά.
 
 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *