#LoveYourselfFirst: Δραστήριες Φοιτήτριες vol. 4

Με αφορμή το κίνημα #LoveYourselfFirst του Lactacyd αποφασίσαμε να γνωρίσουμε κορίτσια ανήσυχα, με αυτοπεποίθηση, που αγαπάνε τον εαυτό τους και μας εμπνέουν με τις δραστηριότητες τους να δούμε τη ζωή πιο αποφασιστικά, να την πιάσουμε από τα μαλλιά και να βρούμε τον προορισμό μας μέσα από τη δράση.

Στο τέταρτο μας session συναντήσαμε τη Νίκη…

Η 22χρονη Νίκη Κοπετινά ήρθε για σπουδές από την Αθήνα στο ΑΠΘ. Φοιτήτρια του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Πολυτεχνείου (!) κάνει πολλά περισσότερα από ό,τι η μέση φοιτήτρια. Ταξιδεύει, ασχολείται με κινηματογράφο και θέατρο, συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις και τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει αφιερωθεί στην τελειοποίηση των τεχνικών της στο αθλητικό pole dancing.

p-3

Μίλησέ μας για τη σχέση σου με τον αθλητισμό ως τώρα και πώς από όλα τα αθλήματα αποφάσισες να ασχοληθείς με το pole dancing.
Από μικρή μου άρεσε ο αθλητισμός. Ασχολήθηκα με το μπαλέτο, όπως τα περισσότερα κορίτσια στην τότε ηλικία μου και ύστερα έδωσα κύρια βάση στο αγωνιστικό αερόμπικ όπου ασχολήθηκα 7 χρόνια σε αγωνιστικό επίπεδο. Είχα πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιους αγώνες, καθώς είχα την ευκαιρία να μπω στην εθνική ομάδα αλλά λόγω τραυματισμού δεν μπόρεσα να συνεχίσω. Όταν ήρθα Θεσσαλονίκη ήθελα να ασχοληθώ με το χορό αλλά ταυτόχρονα να συνδυάζεται με την γυμναστική και να ξεφεύγει από τα τετριμμένα είδη γυμναστικής. Τότε γνώρισα το pole dancing μέσα από τα μάτια της καθηγήτριας μου Μάρως Δαμδούμη σε συνεργασία με την Πλουσία Παρθένη , δύο άξιες και πολυτάλαντες προσωπικότητες με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις σε παγκόσμιους και πανελλήνιους αγώνες. Με την εμπειρία, την προθυμία και την μεταδοτικότητα που προσφέρουν, με οδήγησαν στο να ανεβαίνω τα σκαλιά της σχολής μου με θέληση, αποφασιστικότητα και αγάπη για τον χορό.

p-27

Υπήρξαν αντιδράσεις από τον φιλικό και οικογενειακό σου κύκλο όταν αποφάσισες να ασχοληθείς με το pole; Πώς το αντιμετώπισες;
Χμμ.. όντως! Ήταν εξαίρεση αλλά υπήρχαν και αυτοί. Ξέρεις… Όταν ακούς pole dancing σου έρχονται στο μυαλό μόνο αισθησιακά λικνίσματα. Πολύς κόσμος δε γνωρίζει πως πρόκειται για ένα ακόμη είδος χορού, όπου γυμναστική και χορός ενώνονται δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Στο εξωτερικό βέβαια, είναι ήδη δημοφιλές, σε αντίθεση με εδώ. Οπότε καταλαβαίνεις, υπήρχε και ένα ποσοστό που είτε απόρησαν, είτε το είδαν κάπως επικριτικά. Ωστόσο, δεν επηρεάστηκα ποτέ, παρά μόνο εξηγούσα στους πιο δύσπιστους τι ακριβώς είναι.

p-19

Ποια είναι τα σημαντικότερα οφέλη από το συγκεκριμένο άθλημα; Γιατί θα πρότεινες σε κάποια κοπέλα να ασχοληθεί;
Το pole dancing έχει γίνει μια δημοφιλής μορφή άσκησης, ενώ παράλληλα έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Δεν είναι μόνο ένας καλός τρόπος να ξεδιπλώσεις την εσωτερική θηλυκότητά σου αλλά και για να βελτιώσεις την ποιότητας της ζωής σου. Έχει καλλιτεχνικό χαρακτήρα, καθώς συνδυάζει πνεύμα και τη γυμναστική για καλύτερο σώμα με ευλυγισία και ισορροπία. Είναι ένα ενδιαφέρον άθλημα που αξίζει να το δοκιμάσει κάθε γυναίκα ασχέτως ηλικίας και βάρους.

Περίγραψέ μας ένα 24ωρό σου που να περιλαμβάνει και προπόνηση
Η ζωή στη Θεσσαλονίκη είναι συναρπαστική οπότε καταλαβαίνεις, ότι ποτέ η καθημερινότητα δεν είναι ίδια. Όμως θα σου πω ένα βασικό μου πρόγραμμα που θέλω να ακολουθώ. Επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, σημαντικό είναι, να ξεκινά, με ευεξία, αισιοδοξία, δυναμισμό, θετική ενέργεια, καθώς και με τη συνοδεία ενός πλούσιου σε πρωτεΐνη και υδατάνθρακα πρωινού. Καθημερινός μου στόχος είναι να μπορώ να ανταποκρίνομαι στις απαιτήσεις του περιβάλλοντός μου, στις υποχρεώσεις και δραστηριότητές μου, που έχω θέσει με βάση την προτεραιότητα. Σχολή-ψώνια-συνάντηση με φίλους-γυμναστήριο-χορός.

p-36

Ποιο είναι το πιο τρελό σου όνειρο;
Μ’ αρέσει ο χορός και θα χορεύω όσο χρόνια μπορώ, καθώς και θα προσπαθώ να φτάνω όσο πιο ψηλά γίνεται. Όλα τα κορίτσια από μικρή ηλικία που ασχολούνται με τον χορό ή το μπαλέτο έχουν το ίδιο όνειρο, να γίνουν «prima ballerina». Το ίδιο όνειρο έχω ακόμα και τώρα, πόσο μάλλον που συνεχίζω να χορεύω.

Είσαι ένα άτομο που φροντίζεις τόσο για το πνεύμα όσο και για το σώμα σου. Πώς πιστεύεις ότι αυτός ο συνδυασμός μπορεί να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο;

Ο άνθρωπος που αθλείται γίνεται πιο ήρεμος, χωρίς άγχος, οργανωτικός, αισιόδοξος, θετικός και το σώμα ανταποκρίνεται με την ίδια ηρεμία και θετικότητα. Η άσκηση προσφέρει τη γνώση και θέτει στόχους για την υγεία και το σώμα, την ψυχική ευφορία, την προσωπική επιτυχία, τονώνει την αυτοεκτίμηση μας. Επηρεάζει θετικά την κοινωνικότητα μας και μας φέρνει πιο κοντά στο πνεύμα της ομαδικότητας, της συνεργασίας. Έτσι δημιουργεί μια προσωπικότητα γεμάτη υγεία ψυχική και σωματική, μια προσωπικότητα, δηλαδή, ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη.

p-29

Τι μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στις υπόλοιπες κοπέλες για τη στάση ζωής που σε κρατά σε τόσο καλή φόρμα τόσο σωματικά όσο και ψυχικά;
Όλες οι κοπέλες έχουν το δικαίωμα να κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους και να υποστηρίζουν τις επιλογές τους χωρίς να επηρεάζονται από τα σχόλια των άλλων ανθρώπων. Ποτέ δεν είναι αργά για ένα βήμα προς την βελτίωση της καθημερινότητας μας τόσο σε σωματικό, όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Η επιμονή, η θέληση και η αγάπη προς τον εαυτό μας είναι το κλειδί της προσωπικής και υποκειμενικής επιτυχίας.  #LoveYourselfFirst

Η φωτογράφιση έγινε στη σχολή Cloud 9 pole dancing
με ρούχα Le Mouton blue.
Ευχαριστούμε για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία.
Φωτογραφίες Αιμιλία Παναγιώτου OKTO Photography

 

be our next role model

  • Είσαι δραστήρια φοιτήτρια;
  • Έχεις αυτοπεποίθηση και αυτό φαίνεται;
  • Έχεις κάποιο ταλέντο που σε κάνει να ξεχωρίζεις;
  • Έχεις διακριθεί σε κάποια δραστηριότητα;
  • Έχεις πετύχει με τις πράξεις σου να προσφέρεις έργο στην κοινότητά σου;
  • Ασχολείσαι με κάποιο χόμπι που σε κάνει να νιώθεις on top of the world;
  • Έχεις καταφέρει με την προσπάθεια και το πάθος σου να είσαι κοντά στους στόχους σου και να κάνεις αυτό που πραγματικά αγαπάς;
  • Πιστεύεις ότι η ζωή είναι μικρή για να είναι μίζερη και κάνεις κάτι για αυτό;
  • Σε εκφράζει το motto #LoveYourselfFirst και το κάνεις πράξη;

Αν απαντήσεις θετικά σε κάποια από τις παραπάνω ερωτήσεις είσαι η ιδανική υποψήφια για να φιλοξενηθείς στην επόμενη στήλη μας. Έλα να σε γνωρίσουμε και μας δώσεις αφορμή για motivation.

Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για να περάσουμε μαζί το μήνυμα #LoveYourselfFirst.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

Οδηγίες υγιεινής από το Lactacyd

Σχολή, ψώνια, συνάντηση με φίλους, γυμναστήριο… για σένα που η μέρα σου είναι γεμάτη αλλά θέλεις να αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση κάθε στιγμή, το Lactacyd Fresh είναι ο πιστός σου σύμμαχος! Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να παρέχει μακράς διάρκειας  φρεσκάδα και πρόληψη της δυσοσμίας, έτσι ώστε να προσφέρει ευχάριστη φρεσκάδα και αναζωογονητική αίσθηση, ενώ παράλληλα σέβεται την ευαίσθητη περιοχή. Είναι γυναικολογικά και δερματολογικά ελεγμένο, καθώς δεν περιέχει σαπούνι, SLS, χρωστικές, οινόπνευμα.


Healthy tips

 

-Όταν το σώμα σας μιλάει, ακούστε το 
Προσέξτε τα σημεία που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Μη φυσιολογική αιμορραγία, κολπικά υγρά, οσμή, κνησμός και πόνος ενδέχεται να υποδεικνύουν μόλυνση όπως κολπίτιδα ή ακόμη και σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Μη διστάσετε να συμβουλεύεστε το γυναικολόγο σας όταν νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά.
-Επισκεφθείτε την τουαλέτα πριν και μετά την σεξουαλική επαφή
Η ούρηση πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή βοηθάει στην πρόληψη λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης, οι οποίες μπορούν να προκύψουν όταν τα μικρόβια του κόλπου προωθούνται στην ουρήθρα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά την επαφή για να προλάβετε τη διάδοση βακτηρίων. Δώστε βάση στο σχολαστικό καθαρισμό της περιοχής πριν και μετά την επαφή με Lactacyd.
-Επισκεφθείτε το γυναικολόγο σας
Να τον συμβουλεύεστε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο

#LoveYourselfFirst by LACTACYD

Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *