Με αυτά τα σεξουαλικά παιχνίδια θα βρεις επιθυμίες σου που αγνοούσες

Κρίνοντας από το πόσο υλικό υπάρχει για το θέμα, οι άνθρωποι θέλουν πραγματικά να μάθουν πώς να κάνουν τη σεξουαλική τους ζωή «πιο πικάντικη». (Αποκάλυψη: έχω και εγώ συνεισφέρει με άρθρα που θα πάνε «την ερωτική σας ζωή σε άλλο επίπεδο»). Αλλά ενώ το Ίντερνετ είναι γεμάτο με τακτικές που βασίζονται σε παιχνίδια για την ανανέωση της σεξουαλικής ζωής, δεν υπάρχουν πολλές εξηγήσεις για το πώς τα παιχνίδια στο σεξ ξεκλειδώνουν νέες, συναρπαστικές και ικανοποιητικές πλευρές του.

Η Dulcinea Pitagora, ψυχοθεραπεύτρια από τη Νέα Υόρκη, γνωστή και ως «The Kink Doctor», μου λέει ότι -ιδανικά- τα παιχνίδια αυξάνουν την επικοινωνία ανάμεσα στους συντρόφους, καθώς έχουν συνήθως συμφωνήσει σε κανόνες και/ή παραμέτρους που πρέπει να καταλάβουν και οι δύο, για να παίξουν επιτυχημένα: «Στην επικοινωνία περιλαμβάνονται διαπραγματεύσεις, ενθουσιώδης και ξεκάθαρη συναίνεση και μετέπειτα φροντίδα, που περιλαμβάνει επιστροφή στη βάση και επεξεργασία του τι λειτούργησε και τι όχι στο παιχνίδι», λέει και συμπληρώνει ότι η «βάση» δείχνει τη συνήθη σωματική, γνωστική και συναισθηματική κατάσταση του ατόμου.

«Όταν κάνεις σεξουαλικά παιχνίδια, το σώμα, το μυαλό και τα συναισθήματά σου μπορεί να έχουν μεγαλύτερη ένταση ή μικρότερη το καθένα, ανάλογα με το παιχνίδι. Η διαδικασία της μετέπειτα φροντίδας, έχει στόχο να επαναφέρει το άτομο στην πραγματικότητα και να του δώσει μια αίσθηση σταθερότητας, ώστε να επεξεργαστεί, να αξιολογήσει και να ενσωματώσει αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Με στόχο να βοηθήσει ανθρώπους να ανακαλύψουν τα παιχνίδια που θα ενισχύσουν τη σεξουαλική τους ζωή, η Pitagora χωρίζει τα σεξουαλικά παιχνίδια σε τέσσερις βασικές κατηγορίες που μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουν ποια θα μπορούσαν να αυξήσουν τη σεξουαλική μας ικανοποίηση.

Παιχνίδια καινοτομίας

Τα παιχνίδια καινοτομίας, εξηγεί η Pitagora, είναι εκείνα που ενθαρρύνουν την εξερεύνηση των επιθυμιών που παραμένουν φαντασίωση ή αντικείμενο περιέργειας. Ένα παράδειγμα τέτοιου παιχνιδιού είναι το εξής: οι σύντροφοι κάνουν μια λίστα με πράγματα που δεν έχουν δοκιμάσει, αλλά θέλουν, βλέπουν πού συμπίπτουν οι λίστες τους, κόβουν χαρτάκια με τις κοινές επιλογές, τις βάζουν σε ένα καπέλο και τραβούν από εκεί ένα στην τύχη.

Η Pitagora προειδοποιεί ότι ακόμη και πράγματα στα οποία συμφωνεί κανείς στην αρχή πρέπει να συζητηθούν ξανά και να δοθεί συναίνεση εκ νέου εκείνη τη στιγμή, επειδή είναι πολύ πιθανό να έχεις περιέργεια για κάτι τη μια στιγμή και την άλλη να αποφασίσεις ότι δεν είσαι έτοιμος, ιδίως αν έχεις ήδη κάνει άλλα παιχνίδια προηγουμένως.

«Το τσεκάρεις ρωτώντας και/ή χρησιμοποιώντας μια συμφωνημένη safe word ή χειρονομία», λέει. Θα πρέπει να γίνεται τσεκάρισμα όποια στιγμή νιώθεις ότι πρέπει και η γλώσσα που χρησιμοποιείται μπορεί να ενσωματωθεί στο παιχνίδι ή στο σκηνικό αλλά πρέπει να την αναγνωρίζουν και οι δύο. «Θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση πριν το παιχνίδι ξεκινήσει για το πώς θα είναι αυτό το τσεκάρισμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς και πιθανές απαντήσεις και αντιδράσεις».

Η δημιουργία καινούργιων σεξουαλικών εμπειριών μπορεί να δέσει τους συντρόφους και να ανανεώσει τη σεξουαλική ζωή ανθρώπων που είναι μαζί για πολύ καιρό και βρίσκουν ότι το σεξ γίνεται προβλέψιμο, μου λέει. «Αυτό, επίσης, μπορεί να γεμίσει το άτομο σε προσωπικό επίπεδο, με την έννοια ότι οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν νέα πράγματα για τις σεξουαλικές επιθυμίες και ταυτότητές τους».

Παιχνίδια ρόλων

Η Pitagora εξηγεί ότι αυτή η κατηγορία έχει πολλές υποκατηγορίες, όπως εναλλαγή κυρίαρχου/υποτακτικού, cosplay, Live Action Role Playing (a.k.a. LARPing) και ότι όλες αυτές οι κατηγορίες έχουν υποκατηγορίες.

«Στα παιχνίδια ρόλων μπορείς να έχεις διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα σε κάποιο σκηνικό, αμφισβητώντας την ιδέα των αναμενόμενων και σταθερών ταυτοτήτων», λέει, εξηγώντας ότι τα παιχνίδια ρόλων μπορούν να απελευθερώσουν το άτομο από τους περιορισμούς του αναμενόμενου και να οδηγήσουν σε διεύρυνση της ερωτικής επιθυμίας και ταυτότητας.

Πηγή: www.vice.com/gr 


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *