Μετεγγραφές 2016 | Ανακοινώθηκαν οι προθεσμίες κατάθεσης δικαιολογητικών

Αρκετά είναι τα Τμήματα και οι Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις για την κατάθεση των δικαιολογητικών για τις μετεγγραφές φοιτητών μετά την αποστολή του σχετικού πίνακα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθώς και των σχετικών οδηγιών.

Η διαδικασία

Οι δικαιούχοι μετεγγραφής καλούνται να προσέλθουν προσωπικά ή μέσω νομίμως εξουσιοδοτούμενου εκπροσώπου τους στη Γραμματεία του Τμήματος υποδοχής προσκομίζοντας όλα τα δικαιολογητικά που είχαν δεσμευτεί με την αίτησή τους ότι θα υποβάλλουν.

Οι πρώτες ανακοινώσεις

Ήδη κάποιες σχολές ανάρτησαν στον ιστότοπό τους τις προθεσμίες κατάθεσης των δικαιολογητικών, γεγονός που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι  φοιτητές θα πρέπει να είναι σε επικοινωνία με τις Γραμματείες των τμημάτων και να επισκέπτονται τους αντίστοιχους ιστότοπους.

Το Τμήμα Νομικής του ΕΚΠΑ ανακοίνωσε ότι τα δικαιολογητικά για τις μετεγγραφές θα κατατεθούν  από 25 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου. Η 25η Ιανουαρίου είναι η εναρκτήρια ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών και για τη Νομική ΑΠΘ, η οποία έχει ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία την 29η Ιανουαρίου. Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ σε ανακοίνωσή του ενημερώνει τους 18 μετεγγραφόμενους ότι θα πρέπει να προσέλθουν από την Τετάρτη 27/1/2016 έως και την Τετάρτη 3/2/2016 και ώρες 12.00 – 14.00 μ.μ. στη Γραμματεία του ΤΕΦΑΑ (Εθνικής Αντίστασης 41 – Δάφνη) και να καταθέσουν αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο από αυτούς άτομο, τα δικαιολογητικά που δεσμεύτηκαν να προσκομίσουν στην αίτησή τους για μετεγγραφή και για τα οποία μοριοδοτήθηκαν. Επιπλέον, θα πρέπει να προσκομίσουν αντίγραφο της ηλεκτρονικής αίτησης που υπέβαλαν. Προθεσμία τεσσάρων ημερών ανακοίνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ το οποίο καλεί τους μετεγγραφέντες να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους το διάστημα από 25 έως 28 Ιανουαρίου και ώρες 9:00 με 13:00. 26 Ιανουαρίου με 4 Φεβρουαρίου είναι το χρονικό διάστημα των δικαιολογητικών για το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του ΑΠΘ.  Στην ανακοίνωση αναφέρεται  ότι η Γραμματεία του Τμήματος θα δέχεται από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου έως και την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 από τις 12:00 έως τις 13:00.

Μη διαγραφείς ακόμα

Οι φοιτητές δεν θα πρέπει να προχωρήσουν σε διαγραφές από τα Τμήματα που είχαν εισαχθεί. Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών και αφού διαπιστωθεί ότι  τα δικαιολογητικά είναι ορθά θα ειδοποιηθούν οι φοιτητές από το Τμήμα υποδοχής ώστε να προχωρήσουν σε διαγραφή.

 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *