Μια φοιτήτρια στο Φυσικό παίρνει ανοικτά θέση για τα ναρκωτικά μέσα στο Αριστοτέλειο!

Με αφορμή την πρόσφατη έκταση που έχει πάρει το θέμα των ναρκωτικών εντός του Πανεπιστημιακού χώρου αποφάσισα να γράψω και γω τις θέσεις και τις εμπειρίες μου. Είμαι κάπως θυμωμένη με όσα διάβασα οπότε , αν και δε το συνηθίζω , θέλω να πω για όσα με θύμωσαν τόσο πολύ σήμερα.

Ναι , ναρκωτικά στο Αριστοτέλειο. Σιγά το καινούριο θέμα. Και ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που πρέπει όλοι μας να ντραπούμε. Επειδή το θέμα είναι παλιό. Πόσες φορές έχω φύγει νύχτα από βραδινό εργαστήριο και σφίχτηκε η καρδιά μου όντας κοπέλα να περάσω μόνη μου από την πλατεία Χημικού. Πόσες φορές πήγα να δώσω μάθημα πρωί στις οχτώ και πέρασα δίπλα από μαστουρωμένους και φτιαγμένους που κάνανε σχόλια για τα οπίσθιά μου. Και προτού προλάβεις να συμπεράνεις κάτι, όχι δεν είχα ντυθεί προκλητικά! Ακόμη πόσες φορές έχω δει σπασμένα μπουκάλια, σύριγγες και συναφή εργαλεία των εθισμένων;

Γιατί να είναι ο χώρος της ανώτατης εκπαίδευσης χώρος ανομίας; Που ακούστηκε κάτι τέτοιο; Αλλά ναι , βέβαια, έχουμε βλέπεις και κείνο το «άσυλο». Άσυλο για ποιόν; Για τον φοιτητή που φοβάται να πάει στο μάθημά του; Δε νομίζω! Είναι επιτακτική ανάγκη για τήρηση ασφαλείας μέσα στο Πανεπιστήμιο. Και φυσικά να υπάρχει αστυνόμευση. Αυτό το παράλογο δεν το ΄πιασα ποτέ, ειλικρινά.

Έχουμε και τον Πόντιο Πιλάτο τον Υπουργό Παιδείας να σου λέει «Εγώ; Δεν είμαι αρμόδιος εγώ!». Ε βέβαια δεν είσαι γλυκέ μου αρμόδιος, γιατί δεν σε νοιάζει το θέμα και πολύ εδώ που τα λέμε. Αλλά ας το θέσω διαφορετικά , μπας και σε αγγίξει λίγο. Αν δεν ήμουν εγώ αλλά η κόρη σου που καρδιοχτυπούσε από φόβο  όταν περπατούσε στην προαναφερθείσα πλατεία , ή αν σχολίαζαν κάποιοι λεχρίτες τα κάλη της θα σε άγγιζε λίγο το θεματάκι. Αν πετύχαινε κάποιον να ουρεί σε ένα δρομάκι πίσω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών και αυτός ο αλήτης αντί να ντραπεί έκανε προσποίηση ότι τάχα θα ουρήσει επάνω της τότε ίσως σε ένοιαζε. Αν της βγάζανε μαχαίρι έξω από το αναγνωστήριο για να της πάρουν το κινητό ίσως λίγο σε τάραζε η πραγματικότητά μας κύριε υπουργέ!

Τέλος θέλω να πω πως θαυμάζω και στηρίζω την πρωτοβουλία των φοιτητών να θίξουν το θέμα. Όχι δεν υπερβάλουν, έτσι έχουν τα πράγματα. Και ήμαρτον αν πρέπει να βρίσκουμε πτώματα μέσα στην Πανεπιστημιούπολη για να αποφασίσουμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει!

Το mycampus.gr δίνει βήμα στους φοιτητές! Θες να πεις τη γνώμη σου για το τι συμβαίνει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης; Στείλε μας την άποψη σου, με θέμα ««Ναρκωτικά στο Αριστοτέλειο» και στείλε το στο info@mycampus.gr

Total
30
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *