Μια ομάδα φοιτητών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κατασκεύασε ένα όχημα βγαλμένο από το μέλλον

Ο «Προμηθέας» είναι μια ερευνητική ομάδα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία ιδρύθηκε το 2008 από φοιτητές και διδακτορικά μέλη της ίδιας σχολής. Το 2009 τα μέλη της ομάδας σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα πρότυπο ηλεκτρικό όχημα που ονόμασαν Πυρφόρος Ι.

Ο σκοπός της ομάδας

«Σκοπός της ομάδας είναι η κατασκευή πρότυπων ηλεκτρικών οχημάτων τα θα οποία συμμετέχουν στον ετήσιο διαγωνισμό Shell Eco Marathon που διοργανώνεται από την εταιρεία Shell» λέει ο Θανάσης Κουμπούλης, ένα από τα νέα μέλη της ομάδας. «Φέτος η ομάδα αποτελείται από 14 προπτυχιακούς φοιτητές, κυρίως από τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ενώ στο εγχείρημα συμβάλλουν και μέλη του Εργαστηρίου Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος, από το οποίο προέρχεται και ο αρχηγός της ομάδας».

Ομαδική αλληλεγγύη

Κάθε μέλος, μέσα από τη συμμετοχή του στην ομάδα, εφαρμόζει όλες τις γνώσεις που έχει αποκομίσει από τις σπουδές του στη σχολή, όπως και πολλές καινούργιες. Επίσης, προάγεται το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία και, παρά τις δυσκολίες, το αίσθημα της ικανοποίησης στο τέλος του διαγωνισμού είναι ανεκτίμητο, καθώς επιβραβεύονται οι κόποι όλης της χρονιάς.

Συναντήσαμε την ομάδα στο MEC Παιανίας, στο πλαίσιο της έκθεσης «Elec.Tec 2018», στο πιο νεανικό και ζωντανό περίπτερο της διοργάνωσης. Το αυτοκίνητο που ήθελαν να μας δείξουν είναι ένα όχημα που μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι, σαν μια κάψουλα από το «Back to the future» που κινείται με ηλεκτρική ενέργεια.

Η κατασκευή του οχήματος

Αυτό το όχημα που προκαλούσε το ενδιαφέρον όλων των επισκεπτών είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τα παιδιά κι έχει φτάσει στο σημερινό επίπεδο μετά από δουλειά χρόνων. «Όλα τα μέρη του οχήματος (σασί, κέλυφος, κινητήρας, ηλεκτρονικά ισχύος), εκτός από τις μπαταρίες, έχουν μελετηθεί και σχεδιαστεί από μέλη της ομάδας και έχουν κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στο εργαστήριο Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος» εξηγεί ο Θανάσης.

 

πηγή:lifo.gr


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

2 Comments

  1. Βασιλης Καπογιαννης

    18 Απριλίου 2019 at 12:26 ΜΜ

    Εξαιρετικη δουλεια!

  2. Car Hellas Σαμος

    18 Απριλίου 2019 at 12:28 ΜΜ

    Μπράβο σ αυτα τα παιδιά που ασχολούνται με καινοτομίες και νέες τεχνολογίες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *