Να σε αγαπάς και να σε φροντίζεις…

Να αγαπάς τον εαυτό σου, να τον φροντίζεις και να τον ενθαρρύνεις.

Να σε αγαπάς και να σε φροντίζεις. Δεν θα πάψω να επαναλαμβάνω αυτή τη φράση. Με την επανάληψη και την κατανόηση θα κερδίσεις πολλά. Θα αλλάξει η ζωή σου με μια μόνο πράξη. Με την απόλυτη αγάπη στον εαυτό σου. Να σου χαρίζεις στιγμές ενθουσιασμού και απόλυτου κεφιού. Να μάθεις να ζεις στο έπακρο χωρίς δισταγμούς και κοινωνικές ενοχές.

Γράφει ο Βασίλης Θυμιανίδης

Να σε αγαπάς και να σε φροντίζεις. Να λες πάντα την αλήθεια στον εαυτό σου όποιος κι αν είναι ο σκοπός της. Να ξέρεις μέσα σου βαθειά ποια είναι η αλήθεια. Μην γεμίζεις ψέματα τη συνείδησή σου. Γιατί η καθαρή συνείδηση είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά στη ζωή. Η αλήθεια θα σε κάνει ένα με την πραγματική σου φύση. Με τον αληθινό σου εαυτό.

Να σε αγαπάς και να σε φροντίζεις. Να κάνεις στον εαυτό σου δώρα αν και η ύλη δεν θα σε ικανοποιήσει μακροπρόθεσμα. Ένα δώρο μπορεί να είναι και ένας καινούργιο φίλος. Μια γνωριμία. Να επενδύεις στην καλή και ποιοτική φιλία. Είναι το μόνο πράγμα που διαρκεί και βλέπεις καρπούς μελλοντικά. Ο καρπός είναι η οικειότητα που χτίζεις με τους ανθρώπους σου. Ένας καλός φίλος μπορεί να σε σώσει από αμέτρητες συμφορές. Πίστευε στην καλή φιλία. Όχι στους καιροσκόπους.

Να σε αγαπάς και να σε φροντίζεις. Να περιτριγυρίζεσαι μόνο από ανθρώπους που έχουν κάτι να σου πουν, μια ιστορία αγάπης, μια τους εμπειρία, μια τους μοναδική στιγμή και σίγουρα κάτι θα πάρεις από αυτό. Όχι ωφελιμιστικά αλλά με έμφαση στην ουσία και στο πραγματικό νόημα.

Να σε αγαπάς και να σε φροντίζεις. Βρες χρόνο και ταξίδεψε, γνώρισε νέους πολιτισμούς, νέα μέρη. Ζήσε την περιπέτεια και θα βγεις κερδισμένος. Το ταξίδι είναι από μόνο του αυτοσκοπός. Αρκεί να βρεις το χρόνο. Να μάθεις να ξεκλέβεις χρόνο για εσένα. Ο δικός σου χρόνος είναι και ο πιο πολύτιμος γιατί είναι αναντικατάστατος. Ζήσε τώρα, όχι αύριο. Ζήσε ελεύθερα!

Total
7
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *