Πρωτοετείς | Ένα manual για δυναμικό ξεκίνημα!

Λοιπόν πέρασες, και ξεκίνησες τα πρώτα μαθήματα και τώρα… τι; Επειδή κάθε αρχή είναι και δύσκολη, σου δίνουμε κάποιες συμβουλές για να μπεις δυναμικά στο φοιτητικό κόσμο!
Λοιπόν πέρασες, και ξεκίνησες τα πρώτα μαθήματα και τώρα… τι; Επειδή κάθε αρχή είναι και δύσκολη, σου δίνουμε κάποιες συμβουλές για να μπεις δυναμικά στο φοιτητικό κόσμο!
  1. Μάθε κάθε γωνιά της σχολής σου, πού είναι η γραμματεία, η βιβλιοθήκη, το κυλικείο και τι ώρες λειτουργούν, Μην το αφήσεις για τη στιγμή που θα χρειαστεί να πας, θα είναι αργά.
  2. Διάβασε τον οδηγό σπουδών!! Ή αλλιώς, τα μαθήματα που πρέπει να πάρεις προκειμένου να αποφοιτήσεις! Μπορεί τώρα να σου φαίνεται μακρινό, αλλά κάποτε θα ψάχνεις να βρεις τα τι και πώς της σχολής σου. Το να γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις πριν το κάνεις είναι πάντα ένα πλεονέκτημα.
  3. Μάθε τα πάντα γύρω από τους καθηγητές! Ποιος διδάσκει τι, πώς βαθμολογεί, τι παίζει με το μάθημά του. Έτσι ίσως καταφέρεις να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις με καθηγητές/μαθήματα που δεν έλεγαν και πολλά.
  4. Σκέψου τι θέλεις να γίνεις. Σοβαρά τώρα. Όσο πιο γρήγορα αποφασίσεις τι θες να πετύχεις μέσα από τη σχολή σου, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχεις να το αποκτήσεις. Ξεκίνα τώρα! Το Ν+2 ακούγεται πολύ στο πρώτο έτος, αλλά δεν είναι! Κάθε έτος μετράει.
  5. Κοινωνικοποιήσου! Να ξέρεις όμως, οι παρέες που θα επιλέξεις σε μεγάλο βαθμό θα επηρεάσουν την πορεία σου. «Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» λένε, για αυτό φρόντισε ο νέος φίλος σου να σε αντιπροσωπεύει και να ταιριάζει μαζί σου!
  6. Ανεξαρτητοποιήσου. Μπορεί να θέλεις κάτι και ο παραπάνω φίλος να είναι αρνητικός! Μη πτοείσαι! Κάνε ό,τι θέλεις. Μάθε να κινείσαι μόνος, γιατί στην τελική ο καθένας χαράζει την προσωπική του πορεία. Δεν είσαι πια στο σχολείο, είσαι ένας ενεργός φοιτητής! Απόδειξέ το!
  7. Μάθε την πόλη σου. Αν δεν είσαι από εκεί, δες το σαν challenge. Προσπάθησε να μάθεις τα βασικά (λεωφορεία, αστικά, στάσεις κλπ) πριν από τους άλλους. Αν πάλι σπουδάζεις την πόλη σου πάρε το σαν μια ευκαιρία να την δεις με άλλο μάτι, εφόσον πια θα περνάς περισσότερες ώρες εκτός του σπιτιού σου.
Όπου και να σπουδάζεις όμως, φρόντισε να αγαπήσεις την σχολή σου και το μέρος που ζεις. Όσο πιο γρήγορα μπεις στο κλίμα τους, τόσο πιο εύκολη και επιτυχής θα είναι η φοιτητική σου πορεία. Και φυσικά, δε λέμε πως πρέπει να λιώνεις κάθε μέρα στο διάβασμα και όλη η ζωή σου να είναι η σχολή, αλλά αν είναι να κάνεις μια δυναμική αρχή, δώσε στη σχολή σου τον χρόνο που της αξίζει!

Total
1
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *