Ντόμινο καταλήψεων στο Δ.Π.Θ. για τη σίτιση

Η σίτιση είναι στο επίκεντρο των καταλήψεων, καθώς οι φοιτητές αντιδρούν στην απόφαση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ), η λέσχη της πανεπιστημιούπολης να σιτίζει μόνο τους 700 περίπου φοιτητές του Σ.Ο.Φ.Ε.Κ., ενώ οι υπόλοιποι να σιτίζονται στην ιδιωτική λέσχη Χούτου στην παλιά Νομική Κομοτηνής.

Τα παράδειγμα του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Δ.Π.Θ. που από το πρωί της Δευτέρας κατέλαβε την πρυτανεία του πανεπιστημίου, ακολούθησαν τρία τμήματα, Νομική, ΤΕΦΑΑ και ΔΟΣΑ και από το βράδυ της Τρίτης τελούν υπό κατάληψη. Η σίτιση είναι στο επίκεντρο των καταλήψεων, καθώς οι φοιτητές αντιδρούν στην απόφαση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ), η λέσχη της πανεπιστημιούπολης να σιτίζει μόνο τους 700 περίπου φοιτητές του Σ.Ο.Φ.Ε.Κ., ενώ οι υπόλοιποι να σιτίζονται στην ιδιωτική λέσχη Χούτου στην παλιά Νομική Κομοτηνής.
Η απόφαση του Ε.Ι.Ν. προκάλεσε ένα ντόμινο καταλήψεων. Πρώτο έκλεισε το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Εκεί η γενική συνέλευση φοιτητών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας και το πρωί της Τρίτης καθηγητές και εργαζόμενοι βρέθηκαν μπροστά στην κλειστή πόρτα με το αναρτημένο πανό. Φοιτητές “κατασκήνωσαν” στο εσωτερικό του κτιρίου με βάρδιες. Μοναδική δραστηριότητα που επετράπη να πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό ήταν η χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία, που διοργάνωσε για 12η συνεχή χρονιά εθελοντική αιμοδοσία η ειδικότητα του Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής με σκοπό την συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων φιαλών αίματος για την τράπεζα αίματος του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Το πανό με σύνθημα δωρεάν σίτιση για όλους ήταν αναρτημένο και στην κεντρική είσοδο της Νομικής σχολής Κομοτηνής, εκεί όπου οι τελικές αποφάσεις για την πορεία της κατάληψης αναμένεται να γνωστοποιηθούν σήμερα. Η κατάληψη στα δύο τμήματα Νομικής και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης, που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο, ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης.

πηγή: http://www.xronos.gr/

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *