Ο Mark Zuckerberg προσλαμβάνει επιστήμονες για να θεραπεύσουν όλες τις ασθένειες

Η φιλοδοξία του Mark Zuckerberg να βρει θεραπεία για όλες τις ασθένειες,  μόλις πήγε ένα βήμα παραπέρα καθώς μόλις ανακοίνωσε πως θα χρηματοδοτεί τις έρευνες δεκάδων επιστημόνων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Πολλοί είναι αυτοί που αμφιβάλουν για την αποτελεσματικότητα αυτής της κίνησης καθώς πρόκειται σίγουρα για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, ωστόσο, αυτό που μετράει είναι ότι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο είναι πρόθυμος να διαθέσει ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του στην επιστημονική έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα

Ο  “Chan Zuckerberg Initiative” (CZI)  είναι ένας οργανισμός υπό τη διεύθυνση του συνιδρυτή του Facebook (M. Zuckerberg) και της γυναίκας του, Priscilla Chan. Ξεκίνησε με μία επένδυση 3 εκ. δολαρίων, και σκοπός τους είναι να «θεραπεύουν κάθε ασθένεια» μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα εστιάζοντας στην μακροπρόθεσμη επιστημονική έρευνα που φυσικά, ίσως να μην έχει άμεσα αποτελέσματα.

Τμήμα του CZI είναι ο οργανισμός ιατρικής έρευνας με το όνομα Chan Zuckerberg Biohub όπου σήμερα μόλις ανακοίνωσε πως θα χρηματοδοτήσει έρευνες προσφέροντας 50 εκ. δολάρια. 

Πως θα χρησιμοποιηθεί αυτο το ποσό;

Αυτά τα χρήματα θα πάνε σε 47 διαφορετικούς επιστήμονες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τις έρευνές τους για πέντε χρόνια. Αυτό σημαίνει πως κάθε επιστήμονας θα λάβει περίπου 1,5 εκ. δολάρια. Το αντικείμενο των ερευνών ποικίλει, από την απεικόνιση κυττάρων και την ανάπτυξη τεχνολογιών με biochips μέχρι την μελέτη για τη μετάδοση της ελονοσίας.

Η συνεργασία του Biohub με τα Πανεπιστήμια

Ο οργανισμός Chan Zuckerberg Biohub συνεργάζεται με τρία πανεπιστήμια. To Berkeley, το UCF, και το Stanford. «Τα τρία αυτά πανεπιστήμια αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της δουλειάς του Biohub», δήλωσε ο οργανισμός. «Οι ερευνητές μας προέρχονται από αυτά τα απίστευτα ερευνητικά ιδρύματα, και η βοήθειά τους είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι των καθημερινών διεργασιών που γίνονται εδώ στην Biohub. » Βεβαίως, είναι λογικό να καταλάβουμε πόσο όσο θα μεγαλώνει ο οργανισμός, τόσο θα αυξάνεται και η ανάγκη για συνεργασία με περισσότερα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

Το ζευγάρι Zuckerberg- Chan δηλώνει

« Οι έρευνες που κάνουμε βοηθούν στο να λύσουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Ανακαλύπτουμε και βοηθάμε τους καλύτερους και εξυπνότερους βιολόγους, επιστήμονες, και μηχανικούς. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην ελευθερία των ιδεών και της συνεργασίας. Παρέχουμε στην ομάδας μας τα καλύτερα επιστημονικά εργαλεία, και όταν αυτά δεν θα υπάρχουν, θα τα εφεύρουμε μόνοι μας».

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *