Ο Ομπάμα εκφράζει το θαυμασμό του από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης! [video]

Στη δημοσιότητα δόθηκε το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα από την Ακρόπολη με ένα βίντεο στην επίσημη σελίδα του Λευκού Οίκου στο Facebook. To βίντεο δείχνει αποσπάσματα από την επίσκεψη του Ομπάμα στην Ελλάδα και τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και περιλαμβάνει το μήνυμα για τη δημοκρατία που εστάλη με φόντο τον Παρθενώνα.

Στην εισαγωγή του βίντεο, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αναφέρει:

Στο τελευταίο μου ταξίδι στο εξωτερικό ως πρόεδρος, επιτέλους είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ την Ελλάδα και να γνωρίσω την όμορφη ιστορία αυτής της χώρας. Με το να στέκεσαι στην Ακρόπολη, την γενέτειρα της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών αξιών των Αμερικανών, κερδίζεις μια προοπτική για τη σημασία της διακυβέρνησης του λαού, από το λαό, και για το λαό – και του πώς οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως εθνικότητας, αποφασίζουμε για το τι χώρα θα έχουμε, τα ιδεώδη που θα επιδιώκουμε και τις αξίες που θα μας καθορίζουν

 

 

Ποια τον συνόδευε;

Το πρωί της Τετάρτης, η δρ. Ελένη Μπάνου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, ανέλαβε το έργο της ξενάγησης του Μπαράκ Ομπάμα στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού Βράχου.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *