Ο Ρουβίκωνας ανακατέλαβε το γραφείο της Φιλοσοφικής [εικόνες]

Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα έτσι και αυτή τη φορά, ένα παρόμοιο σκηνικό σημειώθηκε στην Φιλοσοφική σχολή Αθηνών.

Οι καθηγητές της Φιλοσοφικής είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από την πύλη του κτιρίου της Σχολής με σκοπό να αποτρέψουν τους φοιτητές-μέλη του Ρουβίκωνα να εισέλθουν για να ανοίξουν το… γραφείο τους στην αίθουσα 516.

Ωστόσο, στις 10:30 κατάφεραν να περάσουν την πύλη τα μέλη του Ρουβίκωνα, να εισέλθουν στο κτίριο και να… ανακαταλάβουν το γραφείο.

Φοιτητές προσπάθησαν να εμποδίσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα να μπουν στο γραφείο στη Φiλοσοφική

Η ανακοίνωση του ΕΚΠΑ

«Σήμερα, Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται σύσσωμο, με επικεφαλής τις Αρχές του Πανεπιστημίου, στην κεντρική είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής, σε μία συμβολική κίνηση, για να διακηρύξει τη βούλησή του να προασπίσει τα ακαδημαϊκά ιδεώδη και να δηλώσει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε μορφή βίας μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους», αναφέρει ανακοίνωση του ΕΚΠΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν: «Οι προσπάθειες της «Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας» να εμφανιστεί με το προσωπείο φοιτητικής ομάδας ούτε νομιμοποιούν τις ενέργειές της, ούτε πείθουν. Αντίθετα, όπως καταδεικνύεται από τα γεγονότα της προηγούμενης Παρασκευής, η προκλητική ενέργειά της δημιουργεί πρόσφορο έδαφος και για άλλες ακραίες αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις, με ανεξέλεγκτες συνέπειες.  Παράλληλα, είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια κατάλυσης και υποκατάστασης των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου, καθώς και αυτών ολόκληρης της Πολιτείας. Τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας καλούν τους θεσμικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν το Πανεπιστήμιο στον αγώνα που δίνει για την ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος και την άμεση αποκατάσταση της ακαδημαϊκής τάξης».

Ο Ρουβίκωνας ανακατέλαβε το γραφείο της Φιλοσοφικής Σχολής

Ο Ρουβίκωνας το μεσημέρι τις Τρίτης απηύθυνε κάλεσμα με ανακοίνωσή του στο Indymedia.

Ανέφεραν: «Σύμφωνα με πληροφορίες μας η γνωστή ανθρώπινη-αλυσίδα-τσίρκο καθηγητών και λοιπών παρατρεχάμενων θα εμφανιστεί και αύριο έξω από το στέκι μας στη φιλοσοφική με σκοπό πάλι να προσπαθήσει να μας εμποδίσει απ’το να ανοίξουμε. Καλούμε τον κόσμο της σχολής αύριο στις 10:00 έξω από το στέκι μας στην αίθουσα 516 να μας στηρίξει με την παρουσία του και να καταδικάσει τις πρακτικές της κοσμητείας. Είναι απαράδεκτο σε μια σχολή που αυτή τη στιγμή διασπάται ένα ολόκληρο τμήμα (Φ.Π.Ψ.) και οι φοιτητές του δεν θα έχουν διδακτική επάρκεια και άρα θα βγαίνουν πτυχιούχοι-άνεργοι, η κοσμητεία να προσπαθεί να καταδείξει σαν πρόβλημα εμάς. Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα».
Συγκεντρωμένοι καθηγητές στη ΦιλοσοφικήΟργανώνονται αντιφασιστικές συγκεντρώσειςΑναστάτωση και πάλι στο πανεπιστημιακό ίδρυμαΦοιτητές στη Φιλοσοφική Σχολή

Πηγή: www.iefimerida.gr

Total
2
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *