Ο τεχνοφονικός Obama

Το συμπέρασμα της ομιλίας: το iPod, το iPad και οι κονσόλες αποτελούν κίνδυνο για το εκπαιδευτικό σύστημα.

Να και κάτι που δεν περιμέναμε να ακούσουμε από τον Barrack Obama. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Hampton στη Virginia -ένα πανεπιστήμιο με παραδοσιακά μεγάλο αριθμό αφροαμερικανών φοιτητών- και μίλησε για θέματα εκπαίδευσης και τεχνολογίας. Το συμπέρασμα της ομιλίας: το iPod, το iPad και οι κονσόλες αποτελούν κίνδυνο για το εκπαιδευτικό σύστημα.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Obama είπε το εξής: "Με το iPod και το iPad, το Xbox και το PlayStation, η πληροφορία έχει ως αποτέλεσμα να αποσπάται η προσοχή του χρήστη. Είναι ένα είδος διασκέδασης και όχι ένα εργαλείο ενδυνάμωσης ή απελευθέρωσης. Όλα αυτά ασκούν πίεση όχι μόνο σε εσάς, αλλά στο (αμερικανικό) κράτος συνολικά και στη δημοκρατία μας".

Είπε επίσης ότι δεν ξέρει πώς να χειριστεί τέτοιες συσκευές, αλλά αυτό δυσκολευόμαστε πολύ να το πιστέψουμε. Ο Obama προέταξε την εκπαίδευση ως απάντηση σε αυτές τις τεχνολογικές σειρήνες.

Θα περιμέναμε να ακούσουμε τέτοιους τεχνοφοβικούς ισχυρισμούς από ένα ρεπουμπλικανό πρόεδρο, αλλά ο Obama έχει ένα προφίλ πιο προοδευτικό. Όπως και να το κάνουμε, είναι λίγο περίεργο να ακούει κανείς από τα χείλη του ότι η τεχνολογία είναι εχθρός της εκπαίδευσης.

Πηγή: yahoo

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *