Ο τεχνοφονικός Obama

Να και κάτι που δεν περιμέναμε να ακούσουμε από τον Barrack Obama. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Hampton στη Virginia -ένα πανεπιστήμιο με παραδοσιακά μεγάλο αριθμό αφροαμερικανών φοιτητών- και μίλησε για θέματα εκπαίδευσης και τεχνολογίας. Το συμπέρασμα της ομιλίας: το iPod, το iPad και οι κονσόλες αποτελούν κίνδυνο για το εκπαιδευτικό σύστημα.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Obama είπε το εξής: "Με το iPod και το iPad, το Xbox και το PlayStation, η πληροφορία έχει ως αποτέλεσμα να αποσπάται η προσοχή του χρήστη. Είναι ένα είδος διασκέδασης και όχι ένα εργαλείο ενδυνάμωσης ή απελευθέρωσης. Όλα αυτά ασκούν πίεση όχι μόνο σε εσάς, αλλά στο (αμερικανικό) κράτος συνολικά και στη δημοκρατία μας".

Είπε επίσης ότι δεν ξέρει πώς να χειριστεί τέτοιες συσκευές, αλλά αυτό δυσκολευόμαστε πολύ να το πιστέψουμε. Ο Obama προέταξε την εκπαίδευση ως απάντηση σε αυτές τις τεχνολογικές σειρήνες.

Θα περιμέναμε να ακούσουμε τέτοιους τεχνοφοβικούς ισχυρισμούς από ένα ρεπουμπλικανό πρόεδρο, αλλά ο Obama έχει ένα προφίλ πιο προοδευτικό. Όπως και να το κάνουμε, είναι λίγο περίεργο να ακούει κανείς από τα χείλη του ότι η τεχνολογία είναι εχθρός της εκπαίδευσης.

Πηγή: yahoo


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *