Οι KAZKA μας μίλησαν για το Cry, για Eurovision και για την εμπειρία τους στο Colour Day Festival

Πριν από δύο μόλις χρόνια, ένα συγκρότημα γεννιόταν στην Ουκρανία μέσα από pop – electro-folk ήχους. Μία χρονιά μετά ένα κομμάτι τους με το όνομα CRY θα κατέκλυζε την κορυφή των charts σε 12 χώρες, θα άφηνε τα κοινωνικά μηνύματα για τη βία κατά των γυναικών, που βρίσκονται μέσα στους στίχους του, να ακουστούν μέσα από κάθε μέσο. Μπορεί να μη τους ήξερες, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα σιγοτραγουδούσες το cry, με τα ακουστικά στα αφτιά σου, στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου ή οπουδήποτε αλλού έφτανε το σήμα κατατεθέν των KAZKA. Οι ίδιοι τράβηξαν ακόμη περισσότερα φώτα επάνω τους όταν ενώ επιλέχθηκαν για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στη φετινή Eurovision του Tel Aviv, αρνήθηκαν για πολιτικούς λόγους. Πριν από λίγες μέρες, η Sasha, o Dima και ο Nikita, ανέβηκαν στη σκηνή του Colour Day festival, και λίγο μετά συναντήσαμε τη Sasha, για να μας μιλήσει σχετικά με τα πάντα. Όσο μιλούσαμε, στο βάθος μπορούσες να ακούσεις το cry να παίζει στα σιγανά.

Για την εμπειρία τους στο Colour Day Festival

«Ήταν η πρώτη μας φορά στην Ελλάδα. Μια φορά με πολλά χρώματα και τρελή ατμόσφαιρα. Ήθελα να τραγουδήσω κι άλλο, να χορέψω κι άλλο. Λάτρεψα το Ελληνικό κοινό. Τόσοι πολλοί Έλληνες και τόσοι λίγοι Ουκρανοί, είναι σίγουρα κάτι πολύ καινούριο για εμάς, το να τραγουδάς μπροστά σε ένα άλλο κοινό. Πολλοί ξέρανε το cry και το τραγουδούσαν, χωρίς να ξέρουνε άλλα κομμάτια μας, αλλά νομίζω ότι θα κάνουμε μια συναυλία εδώ την Ελλάδα και θα μας μάθουν ακόμη περισσότερο».

Για την τρελή επιτυχία του Cry και τη σημασία του να περνάνε κοινωνικά μηνύματα μέσα από τη μουσική.

«Όταν γράφαμε αυτό το τραγούδι δεν ξέραμε ότι θα γίνει τόσο διάσημο. Τώρα είναι ένα τραγούδι των ανθρώπων. Όχι δικό μας. Οι άνθρωποι μας λένε διαφορετικές ιστορίες σχετικά με το τι σημαίνει για τους ίδιους αυτό το τραγούδι. Και πέρα από αυτό, το τραγούδι είναι για τις γυναίκες και για διάφορα προβλήματα. Οι άνθρωποι μας λένε για προβλήματα στην οικογένεια, για γυναίκες που κλαίνε καθημερινά και ότι το κομμάτι τους βοηθάει. Όχι, δεν είναι πλέον το τραγούδι μας. Είναι διεθνές. Και είναι μεγάλη τιμή για εμάς.»

Για τη σημασία του να πειραματίζονται οι καλλιτέχνες στη μουσική

«Τώρα πολλοί μπορούν να κάνουν και να λένε αυτό που θέλουν. Ζούμε στην εποχή της ελευθερίας. Όσον αφορά τον πειραματισμό στην εποχή μας, έχουμε ήδη δοκιμάσει και δει όλη τη μουσική που μπορούμε. Βέβαια, μπορούμε να προσπαθήσουμε για να νέα πράγματα.»

Για το αν οι καλλιτέχνες έχουν πολιτική ευθύνη στις πράξεις τους.

«Νομίζω πως είμαστε υπεύθυνοι για αυτό που κάνουμε. Είμαστε γνωστοί στα social media, είμαστε social leaders, και επηρεάζουμε, οπότε αποφασίζουμε τι θα πούμε και μερικές φορές δεν μπορούμε να κάνουμε και να λέμε αυτό που πραγματικά θέλουμε αλλά αυτό που κάνει καλό στον κόσμο. Όσον αφορά τη Eurovision νομίζω είναι νομίζω πολύ σημαντική και πρέπει να προσπαθήσουμε άλλη μια χρονιά.»

 Για το τι θα δούμε στο άμεσο μέλλον

«Θέλουμε στα αλήθεια να κάνουμε μια μεγάλη συναυλία στην Ελλάδα και αύριο θα το συζητήσουμε άμεσα. Γράφουμε ένα 2ο άλμπουμ, έχουμε ήδη ένα τραγούδι που έχει να κάνει με τη δύναμη των γυναικών και τον Φεβρουάριο θα κάνουμε επάνω σε αυτό μία ακόμη τεράστια συναυλία.»

Για αυτό που θα συμβούλευε σε έναν παθιασμένο με τη μουσική, Millennial.

«Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι και πολλά ταλαντούχα γκρουπ. Πρέπει απλά να είσαι αληθινός και να μη λες ψέματα στο κοινό, στους γονείς σου και στον κόσμο. Κάνε αυτό που σου αρέσει, παίξε τη μουσική που αγαπάς και τότε οι άνθρωποι θα το εκτιμήσουν.»

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *