Όλες οι αλλαγές που θα έρθουν στα ΤΕΙ της χώρας!

Σε τροχιά ακαδημαϊκής αναβάθμισης φαίνεται να οδεύουν τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, μετά και το θετικό κλίμα στο οποίο διεξήχθη η χτεσινή συνάντηση προέδρων των ΤΕΙ με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Οι προσθήκες

Περισσότερα τα «συν» για πρώτη φορά στα χρονικά για τα ΤΕΙ στο νομοσχέδιο που αναμένεται να τεθεί εντός καλοκαιριού (τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ακόμη και το τέλος Αυγούστου) στη διάθεση της Ολομέλειας της βουλής για την τελική «ψήφο εμπιστοσύνης».

  • Aπόφαση να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο η αλλαγή της ακαδημαϊκής ονοματολογίας που αφορά στους καθηγητές, στα μονοπρόσωπα και στα συλλογικά όργανα, καθώς για πρώτη φορά, θα είναι ενιαία με την ορολογία των ΑΕΙ.
  • Στο νέο νόμο η ορολογία Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης καταργείται. Πλέον Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα φέρουν τον τίτλο «Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».
  • Την ίδια στιγμή, οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ  θα φέρουν τον τίτλο «μέλη ΔΕΠ» και άρα παύει πλέον να υφίσταται ο διαχωρισμός των πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων των ΑΕΙ από τους προέδρους και διευθυντές των ΤΕΙ.
  • Τα όργανα των ΤΕΙ μετονομάζονται σε Σύγκλητος, Πρυτανικό Συμβούλιο, Πρύτανης, Αντιπρυτάνεις και Κοσμήτορες των Σχολών, ορολογίες που αφορούσαν μέχρι σήμερα μόνο τα ΑΕΙ.
  • Μπαίνει οριστική «ταφόπλακα» στο μονοπώλιο της εκπόνησης διδακτορικών αποκλειστικά από τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων έλαβαν υπουργικές διαβεβαιώσεις για νέα διάταξη στο νομοσχέδιο που θα ικανοποιεί το χρόνιο αίτημα από πλευράς ακαδημαϊκού προσωπικού, αυτό της αυτοδύναμης εκπόνησης διδακτορικών εντός των ίδιων των ΤΕΙ.


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *