Παγώνει το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά ο νέος υπουργός Παιδείας!

Στο. συρτάρι μπαίνει το νομοσχέδιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές το οποίο έχει προκαλέσει την αντίδραση πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Ο νέος υπουργός

Ο νέος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος παραβρέθηκε στη σύνοδο που πραγματοποίησαν εκτάκτως οι πρόεδροι των ΤΕΙ, τόνισε την ανάγκη συναίνεσης με τους εμπλεκόμενους φορείς, διαβεβαιώνοντας ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί. Παράλληλα, στη σύνοδο συμφωνήθηκε να αρχίσουν συζητήσεις μεταξύ περιφερειακών ΤΕΙ και πανεπιστημίων στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός ενιαίου χώρου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η απόρριψη

Ειδικότερα, «παγώνει» η προώθηση προς ψήφιση του νομοσχεδίου για τις μεταπτυχιακές σπουδές που είχε σταλεί από την πρώην αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής. Σημειώνεται ότι και η νέα εκδοχή του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει πλαφόν έως 1.000 ευρώ στα τέλη εγγραφής για τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών και έως 2.500 ευρώ στα δίδακτρα για τα προγράμματα μεταπτυχιακής επαγγελματικής ειδίκευσης, ενώ ορίζει ποσοστώσεις στις αμοιβές των καθηγητών που συμμετέχουν σε αυτά, έχει απορριφθεί από τους πρυτάνεις οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των προγραμμάτων σε όλα τα πανεπιστήμια. «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς συμφωνίες και συναινέσεις» εκτιμά ο κ. Γαβρόγλου, τονίζοντας την ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος για το περίπλοκο, όπως το χαρακτήρισε, ζήτημα της επιβολής πλαφόν στα δίδακτρα.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *