Παγωτό κακάο με γλυκό βύσσινο

Από τον pastry chef Θανάση Τσαγλιώτη

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

50 γρ. τριμμένη σοκολάτα

400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και προσθέτουμε το γάλα και την τριμμένη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει την υφή γιαουρτιού και την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.

Ανακατεύουμε και την αδειάζουμε σε μεταλλικό σκεύος. Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για 60 λεπτά.

Το βγάζουμε και με ένα πιρούνι ή συρμάτινο αναδευτήρα ανακατεύουμε και βάζουμε πάλι στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

Επαναλαμβάνουμε αυτήν τη διαδικασία 2 φορές για να δώσουμε ωραία υφή στο παγωτό.

Σερβίρουμε το παγωτό σε μπάλες και γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

Πηγή: www.lifo.gr

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *