Πάμε στα TGI Fridays | Γνωρίσαμε τη φοιτητική ομάδα ROADER

Έμαθα για τους φοιτητές που κρύβονται πίσω από την ομάδα «ROADER», από έναν φίλο μου που μου έστειλε sms γράφοντας: «Βρήκα τα επόμενα παιδιά για τα οποία θα γράψεις». Τότε τους έλεγαν L.EM.ON Chrash και μόλις είχαν κερδίσει στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας, «Ideatree» που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Από τις 140 επιχειρηματικές προτάσεις νέων, η δική τους κατέληξε στην τελική 5άδα. Και αυτό ήταν μονάχα η αρχή…

Σήκωσα το ακουστικό και πήρα αμέσως τηλέφωνο τα παιδιά στα TGI Fridays τους είπα την ιδέα μου και αμέσως μου είπαν: «Ευθύμη σας περιμένουμε». Η συνάντηση με τους «ROADERS», κανονίστηκε ένα ανοιξιάτικο μεσημέρι Πέμπτης. Έξω από τα TGI Fridays στην πλατεία Αριστοτέλους συνάντησα τον Δημήτρη, τον Άγγελο, τον Σταύρο και τον Κώστα για ένα meet n’ eat γεύμα.


Διαβάστε ακόμα: Πάμε στα TGI Fridays | Γνωρίσαμε τη φοιτητική ομάδα Aristotle Racing Team


Η Αναστασία, manager στα TGI Fridays στην πλατεία Αριστέλους μας είχε κρατήσει ήδη την καλύτερη θέση

«Θέλω να μου είστε άνετα» μας είπε, και μας έδειξε το δρόμο για το άνετο στρόγγυλο τραπέζι δίπλα από το μπαρ. Το πρώτο πράγμα που μου είπαν τα παιδιά της «ROADER», ήταν για το πόσο δύσκολο είναι να σπουδάζεις στη Θεσσαλονίκη και να πρέπει να διαβάσεις στις αρχές του καλοκαιριού για την εξεταστική.

f-10

Ο Δημήτρης όμως είχε βρει τη λύση:

Διάβασμα τώρα, μετά εξεταστική και στο καπάκι θα πάμε διακοπές. Ψάχνουμε να βρούμε ένα ωραίο μέρος που δεν έχει επισκεφτεί κανείς μας. Διακοπές μαζί! Αφού και το καλοκαίρι είμαστε ομάδα.

Η μισή παρέα γνωριζόταν από το Λύκειο. Οι άλλοι μισοί γνωρίστηκαν στο Παρίσι, στο πρόγραμμα T.I.M.E . Μετά γνωρίστηκαν όλοι μεταξύ τους στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και η ιδέα για το Roader.

Ο Άγγελος εξηγεί:

Γενικά ψαχνόμασταν για να δημιουργήσουμε κάτι από την αρχή. Κάτι δικό μας. Ήμασταν όλη μέρα μαζί και πετούσαμε διάφορες ιδέες. Μέχρι που ξαφνικά μας ήρθε αυτό. Το αναπτύξαμε και το κατεβάσαμε να διαγωνιστεί στο Ideatree. Και πήγαμε καλά…

Τα παιδιά ανέπτυξαν ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ανίχνευσης ατυχήματος και ειδοποίησης του αρμόδιου φορέα έκτακτου ανάγκης. Όμως γιατί όλοι μιλάνε για κράνος;

f-47

Ο Σταύρος με διόρθωσε ευγενικά:

Όχι! Όχι Ευθύμη. Καμία σχέση. Τα σχέδια μας έχουν να κάνουν για μία ηλεκτρονική συσκευή, βελτιστοποιημένη για χρήση σε μοτοσικλέτες, η οποία περιλαμβάνει εξειδικευμένα αισθητήρια όργανα, συστήματα επικοινωνίας και εντοπισμού (GPS). Η όλη σύγχυση με το κράνος έχει να κάνει με το γεγονός ότι η συσκευή μας θα τοποθετείται στο κράνος του αναβάτη και μάλιστα θα είναι προγραμματισμένη να ανιχνεύει οποιαδήποτε σφοδρή πρόσκρουση σε αυτό.

Ξαφνικά ένα κορίτσι προστέθηκε στην παρέα μας. Χαμογελαστό και ιδιαίτερα όμορφο είπε πλησιάζοντας μας: «Καλησπέρα. Εγώ είμαι η Νίκη και θα είμαι η σερβιτόρα σας για σήμερα. Χρειάζεστε κάποια βοήθεια με το menu;».

f-26

Ξεκινήσαμε με τα Cocktails, για να δροσιστούμε. Τρεις Best Margaritas, ένα τέλειο Porn Star που μέσα περιείχε Absolut Vanilla Vodka, πουρέ μάνγκο, σιρόπι passion fruit, χυμό από φρέσκο λάιμ, σιρόπι ζάχαρης, λευκό κρασί και tonic και ένα Old Cuban για τον Άγγελο που είναι το αγαπημένο του cocktail. Στη συνέχεια διαλέξαμε σαλάτα και starter πιάτα και μετά προχωρήσαμε στα κυρίως.

Καθώς απομακρυνόταν η σερβιτόρα, προσπάθησα να μάθω και άλλες λεπτομέρειες για την ιδέα των παιδιών. Καλό το «Θέλω να δημιουργήσω κάτι» αλλά πώς σου έρχεται μια τέτοια ιδέα -είμαι να σκάσω-!

Ήταν η σειρά του Κώστα να πάρει το λόγο:

Ευθύμη το ξέρεις ότι δεν υπάρχει μέρα που δεν χτυπάει το τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ για κάποιο τροχαίο; Αυτό δεν είναι δικιά μας διαπίστωση. Είναι όλα όσα βρήκαμε με την έρευνα σε νοσοκομεία και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Θέλαμε να βρούμε κάτι το οποίο θα μειώσει τα ποσοστά αυτά. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας λοιπόν με το «Roader» η θνησιμότητα στα τροχαία με δίκυκλα, που προκύπτει από τη μη έγκυρη ειδοποίηση στις αρχές θα μειωθεί κατά 10% με 15%.

f-17

Αυτό το με τη «Θνησιμότητα» δεν το πολύ κατάλαβα. Προσπάθησε να μου το εξηγήσει καλύτερα ο Δημήτρης  ο οποίος, μαζί με τον Άγγελο, έχουν αναλάβει το product design:

Λοιπόν άκου. Το πόσο γρήγορα θα ειδοποιηθεί το πλησιέστερο κέντρο έκτακτης ανάγκης από τη στιγμή του ατυχήματος, αποτελεί παράγοντα καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση του τραυματία. Σκέψου ο αναβάτης αυτός να μην μπορεί να ειδοποιήσει τις αρχές επειδή έχει χάσει τις αισθήσεις του. Και τώρα προσπαθεί να προβλέψεις -δεν είναι και δύσκολο- τι θα συμβεί σε περίπτωση που το ατύχημα γίνει σε έναν δρόμο χωρίς κόσμο ή σε περίπτωση εγκατάλειψης του θύματος από ασυνείδητο οδηγό.

Το λόγο τώρα πήρε ο Σταύρος που μαζί με τον Κώστα ασχολούνται με το management και το marketing

Το όνειρο μας είναι να μειωθεί η θνησιμότητα από τροχαία ατυχημάτων αναβατών λόγω καθυστερημένης ή απούσας ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης για παροχή πρώτων βοηθειών. Όλη η ομάδα θα είναι τρομερά ευτυχισμένη αν καταφέρουμε να έχουμε αυτήν την συσκευή πάνω σε κάθε κράνος που κυκλοφορεί.

f-55

Η χαμογελαστή Νίκη ήρθε στην παρέα μας ξανά κρατώντας με τα χέρια της τρία πιάτα: τις αγαπημένες potato twisters, το Sesame jack chicken strips με τραγανά πικάντικα φιλετάκια κοτόπουλου τα οποία βουτήξαμε στην Jack Daniel’s® Sauce και μια χορταστική BBQ Chicken Salad  (το μυστικό εδώ είναι το Monterey Jack & Barbecue Vinaigrette dressing). Τα παιδιά στο service των TGI Fridays μπορούν να φέρουν όλα αυτά που παρήγγειλες με τη μία και φυσικά χωρίς να κρατάνε δίσκο.

f-60

Αφού δοκιμάσαμε τα starter πιάτα μας, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το πρακτικό κομμάτι του «Roader».

Πώς θα λειτουργεί αυτή η συσκευή επιτέλους; Ο Δημήτρης μου απάντησε:

Ας ξεκινήσουμε με την αγορά του προϊόντος το οποίο με μια αρχική εκτίμηση κοστολογείται στα 120€ με 150€. Στη συνέχεια θα καταχωρείς τα στοιχεία σου (ονοματεπώνυμο και ιατρικό ιστορικό) στο προφίλ της συσκευής και θα την τοποθετείς πάνω σε οποιοδήποτε κράνος. Η συσκευή θα έχει προεγκατεστημένο στη μνήμη του συστήματος το εκάστοτε κέντρο πρώτων βοηθειών ανάλογα με τη χώρα και μέσα από κάποιους αισθητήρες που θα διαθέτει θα συλλέγει δεδομένα κατά τη διάρκεια της πρόσκρουσης σχετικά με τις δυνάμεις που αναπτύσσονται καθώς και την επίδρασή τους στον μοτοσικλετιστή. Το ΕΚΑΒ θα λαμβάνει από τη συσκευή το αυτοματοποιημένο μήνυμα τηλεφωνικά, το οποίο θα διαχειρίζεται κανονικά, όπως μια κανονική κλήση.

f-67

Και η συνεννόηση πως θα γίνεται; Τι πληροφορίες θα λαμβάνει το ΕΚΑΒ;

Εκτός από το ακριβές σημείο του ατυχήματος, η συσκευή θα μεταδίδει τηλεφωνικά και ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα στο Ε.Κ.Α.Β. όπου θα αναφέρονται προσωπικά στοιχεία του τραυματία, η ομάδα αίματος, πιθανές χρόνιες παθήσεις και κάποιες ιατρικές παρατηρήσεις που θα ήταν χρήσιμες για τις πρώτες βοήθειες. Επίσης, θα υπάρχει ακουστικό-μικρόφωνο που θα καθιστά δυνατή την επικοινωνία του τραυματία (σε περίπτωση που έχει τις αισθήσεις του) με τον αρμόδιο φορέα, αφού πρώτα έχει πραγματοποιηθεί αυτόματα η κλήση προς αυτό και του έχει γνωστοποιηθεί η ύπαρξη ατυχήματος καθώς και η τοποθεσία του.

f-68

Τα κυρίως πιάτα έφτασαν ακριβώς τη στιγμή που είχαμε τελειώσει με τα starter. Το timing στα TGI Fridays είναι πάντα άψογο. Εδώ η ομάδα απέδειξε για ακόμα μια φορά πόσο ενωμένη είναι αφού και οι τέσσερις διάλεξαν ακριβώς το ίδιο πιάτιo: Jack Daniel’s® chicken & half rack ribs και σύμφωνα με τις περιγραφές των παιδιών, ήταν τόσο νόστιμα όσο ακούγονται. Τέσσερα πιάτα με στήθος κοτόπουλου σχάρας και μισή πλευρά από τρυφερά χοιρινά παϊδάκια στη σχάρα, συνοδευόμενα με τη μοναδική Jack Daniel’s® Sauce και τηγανητές πατάτες Friday’s® γέμισαν το τραπέζι μας.

f-90

f-80

Εγώ, που προσπαθώ ακόμα να χάσω τα κιλά του χειμώνα, προτίμησα ένα living well πιάτο, το Tahini Sour Marinated Chicken. Ήρθε μπροστά μου, ένα φρέσκο κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, μαριναρισμένο σε Tahini Sour Dressing το οποίο σερβίρεται είτε με ρύζι με μυρωδικά είτε με μίγμα quinoa με λιαστή ντομάτα, φρέσκο δυόσμο και φρέσκο κρεμμύδι είτε με ανάμικτη πράσινη σαλάτα με dressing πορτοκαλιού. Ναι! Ακόμα και αν προσέχεις τη διατροφή σου, τα TGI Fridays σε υποστηρίζουν με τις καλύτερες δυνατές επιλογές

f-94

Είναι 4 δραστήριοι φοιτητές και αποτελούν την ομάδα «ROADER». Μέχρι τέλος Σεμπτεμβρίου προβλέπεται να έχουν ολοκληρώσει το πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο τους. Ψάχνουν επενδυτές για την ιδέα τους και στοχεύουν να βρίσκονται στην Ελληνική αγορά μέχρι το καλοκαίρι του 2017 και στη διεθνή το 2018!

tgi_fridays_guys_june2016

Καλή επιτυχία Roader…

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα, μπορείτε να βρείτε παρακάτω:

Facebook: ROADER

Email: info.roader@gmail.com

Linkedin


Στα TGI Fridays οι Δευτέρες είναι Hangover Mondays  είναι HANGOVER MONDAYS 

Πήγαινε με την παρέα σου, δείξε τη φοιτητική ταυτότητα σου και θα έχεις έκπτωση 20% ( μέχρι 4 άτομα ανά ταυτότητα). Για περισσότερες καθημερινές προσφορές, τσέκαρε το blog των TGI Fridays εδώ


Μήπως είσαι μέλος μιας σούπερ φοιτητικής ομάδας στη Θεσσαλονίκη που προσπαθεί να αλλάξει την καθημερινή φοιτητική ρουτίνα; Μήπως έχεις διακριθεί με την ομάδα σου σε φοιτητικούς διαγωνισμούς ή προετοιμάζεστε για κάτι ανάλογο;

Το mycampus.gr και τα TGI Fridays θέλουν να σε γνωρίσουν στο επόμενο meet n” eat!

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα συμμετοχής 

[contact-form-7 404 "Not Found"]


Ευθύμης Κάλφας. Αποφάσισα τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω, στα 17 μου. Τότε που ακόμα γράφαμε με χαρτί και στυλό. Μέτα ήρθε το internet και όλα έγιναν ευκολότερα! Τελείωσα το τμήμα Κοινωνικης Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης στην Κομοτηνή έχοντας χρόνια παράλληλη σχέση με τα media και τη δημοσιογραφία! Εκεί θέλω και προσπαθώ να ανήκω! Γράφω για μένα, μπορεί και για σένα, μπορεί και για το φίλο σου, σίγουρα όμως γράφω και λίγο για τη μαμά μου, για να το χει καμάρι στη γειτονιά! Διάβασε τα άρθρα μου εδώ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *