Πανελλαδικές 2016 | Μεικτό σύστημα εξετάσεων!

Οι  φετινοί υποψήφιοι για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που είτε έμειναν ανικανοποίητοι με τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων είτε επιθυμούν να εισαχθούν σε διαφορετική σχολή θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για να βελτιώσουν τη βαθμολογίας τους σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου!

Η σχετική τροπολογία (άρθρο 40) που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα προαπαιτούμενα  «λύνει» την απορία που έθεταν επί πολλές εβδομάδες πολίτες που τηλεφωνούσαν στο κτίριο του Αμαρουσίου και ρωτούσαν με ποιο σύστημα θα εξεταστούν τα παιδιά τους το καλοκαίρι. Και αυτό διότι το μεικτό εξεταστικό σύστημα είχε εξαγγελθεί αλλά δεν είχε θεσμοθετηθεί.

Τρεις διαφορετικές εξετάσεις

Οι φετινοί υποψήφιοι -και μόνο αυτοί- θα έχουν την ευκαιρία να εξεταστούν του χρόνου (Πανελλήνιες Εξετάσεις 2016) με τρεις διαφορετικούς τρόπους τους οποίους θα επιλέξουν οι ίδιοι.

  • Είτε να εξεταστούν εκ νέου στα 6 μαθήματα που διαγωνίστηκαν και εφέτος με μικρότερη σε όγκο εξεταστέα ύλη η οποία έχει ήδη ελαφρυνθεί σημαντικά για του χρόνου
  • Είτε να διαγωνιστούν στα 4 μαθήματα του νέου συστήματος που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από του χρόνου
  • Είτε να διεκδικήσουν με τις φετινές τους βαθμολογίες μια θέση από το ειδικό ποσοστό του 10% το οποίο διατηρείται

Διαφορετικά μηχανογραφικά!

Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν να εξεταστούν εκ νέου στα 6 ίδια μαθήματα που διαγωνίστηκαν φέτος θα  συμπληρώσουν το παλιό μηχανογραφικό. Πρακτικά δηλαδή θα υπάρχουν διαθέσιμα του χρόνου δύο μηχανογραφικά. Όπως και να έχει, οι υποψήφιοι με όποιο σύστημα και αν επιλέξουν να εξεταστούν θα αντιμετωπίσουν ακριβώς τα ίδια θέματα στα περισσότερα μαθήματα αφού η ύλη είναι ίδια και σε πολλές περιπτώσεις μικρότερη σε όγκο από τη φετινή. Η μοναδική διαφορά παρατηρείται στην προσθήκη τριών ή τεσσάρων ημερών για όσους επιλέξουν να εξεταστούν σε 6 μαθήματα και όχι σε τέσσερα, κάτι που δε θα επιβαρύνει το κόστος των εξετάσεων.

Για το 10%

Στην κατηγορία του 10% που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις κάνοντας απλά χρήση της παλαιάς βαθμολογίας τους χωρίς να ξαναδώσουν εξετάσεις θα συμμετάσχουν το καλοκαίρι οι απόφοιτοι των δύο προηγούμενων ετών, δηλαδή του 2014 και του 2015. Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% των εισακτέων κατανέμονται στους υποψηφίους του 2014 σε ποσοστό 40% και στους υποψηφίους του 2015 σε ποσοστό 60%.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *