Πανελλήνιες 2019: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα; – Η απάντηση του Υπουργείου

Από χθες το απόγευμα, έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο κάποια δημοσιεύματα που θέλουν τις βαθμολογίες των Πανελληνίων 2019, να ανακοινώνονται την Παρασκευή, 28 Ιουνίου.

Γνωρίζοντας ωστόσο, το άγχος που έχει κυριεύσει τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, προσπαθήσαμε να διασταυρώσουμε την είδηση αρκετές φορές, προτού την επιβεβαιώσουμε ή την διαψεύσουμε. Σύμφωνα με αποκλειστική επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Παιδείας ωστόσο, σήμερα το πρωί, επιβεβαιώθηκε η προσπάθεια που γίνεται για ανακοίνωση των βαθμολογιών την Παρασκευή.

Μέχρι στιγμής όμως, η 28η Ιουνίου δεν αποτελεί επίσημη ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμών, καθώς υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που ενδεχομένως να «τραβήξουν» τη διαδικασία μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, γεγονός που ισχύει τόσο για τα Γενικά Λύκεια όσο και για τα ΕΠΑΛ.

Προφανώς κι από το πρωί της Παρασκευής οι ενδιαφερόμενοι θα ζούμε με ένα μόνιμο refresh στο results.it.minedu.gov.gr, καλό θα ήταν όμως, να κρατάμε μικρό καλάθι σε αυτήν τη φάση. Για όσους βέβαια, δε δηλώνουν ιδιαίτεροι φαν του διαδικτύου, να υπενθυμίσουμε οτι οι βαθμολογίες των Πανελληνίων θα αναρτηθούν και με πιο «παραδοσιακό τρόπο»στους τοίχους των σχολικών συγκροτημάτων της χώρας.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών και με μια πιο ενδελεχή τους ανάλυση, θα προκύψουν και πιο ασφαλείς εκτιμήσεις σχετικά με τις Βάσεις 2019. Βέβαια, όσο σημαντικός παράγοντας κι αν είναι η βαθμολογία των υποψηφίων στις εξετάσεις, ο τρόπος με τον οποίο θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους οι μελλοντικοί φοιτητές μπορεί να αποφέρει σημαντικές εκπλήξεις στις βάσεις εισαγωγής των τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συμπλήρωση μηχανογραφικού δελτίου

Υπενθυμίζεται ότι, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο, μπορούν να απευθυνθούν στο λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό δελτίο και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (προσωρινή αποθήκευση).

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας «οριστικοποίηση») ως και την Δευτέρα 15-7-2019. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Τονίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική, και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

 

Πηγή: neopolis.gr

Total
3
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *