Πανελλήνιες Εξετάσεις 2015 | Μεγάλες αποκλίσεις στις βαθμολογίες!

Μεγάλα είναι τα ποσοστά, για ακόμη μια φορά, αναβαθμολόγησης των γραπτών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2015, φαινόμενο το οποίο κάθε χρόνο «βασανίζει» τους υποψηφίους.


Διαβάστε ακόμα: Στατιστικά Πανελλαδικών 2015 | Έτσι έγραψαν οι υποψήφιοι


Η διαδικασία

Αναβαθμολόγηση ενός γραπτού στις πανελλήνιες εξετάσεις συμβαίνει όταν ο βαθμός του πρώτου και του δεύτερου βαθμολογητή διαφέρουν περισσότερο από 12 μονάδες στις 100. Τότε το γραπτό δίνεται σε τρίτο βαθμολογητή που βαθμολογεί και αυτός ενώ ο τελικός βαθμός προκύπτει από το μέσο όρο των δύο μεγαλύτερων βαθμών.

Τι συνέβη φέτος;

Φέτος τα μεγαλύτερα ποσοστά αναβαθμολόγησης παρατηρήθηκαν στα μαθήματα της Θεωρητικής Κατεύθυνσης αλλά και στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας συνολικά στο μάθημα της Ν. Γλώσσας αναβαθμολογήθηκαν 10.493 γραπτά σε σύνολο 79.003 ήτοι το 13,28%. Από τα υπόλοιπα μαθήματα ακολουθούν σε αριθμό αναβαθμολογηθέντων γραπτών η Νεοελληνική Λογοτεχνία με 5.861 γραπτά η Ιστορία Κατεύθυνσης με 2.092 γραπτά και τα Αρχαία Κατεύθυνσης με  1.549 Διψήφιο ήταν το ποσοστό αναβαθμολόγησης και για το μάθημα της Ιστορίας Γενικής ενώ μικρά ποσοστά αναβαθμολόγησης είχαμε τόσο στη Θετική όσο και στην Τεχνολογική Κατεύθυνση !

 

Στιγμιότυπο 2015-06-24, 10.42.06

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *