Πανελληνίων… απόηχος!

Αυτές καθαυτές οι πανελλήνιες, διακρίνονται φέτος, από τη δυσκολία των θεμάτων, που επέλεξε η εξεταστική επιτροπή.

H πρώτη και κρίσιμη φάση των πανελληνίων εξετάσεων ολοκληρώθηκε. Ωστόσο, οι φετινές εξετάσεις, χαρακτηρίστηκαν από τις "εκπλήξεις" της τελευταίας στιγμής, όπως ήταν ο περιορισμός των μετεγγραφών ειδικών κατηγοριών, η απόκτηση απολυτηρίου μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων παρακάμπτοντας τη διαδικασία των πανελληνίων, η απόφαση να μη δεχθούν εισακτέους 24 τμήματα Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και το Τμήμα Κοινωνικής θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κλπ.

Αυτές καθαυτές οι πανελλήνιες, διακρίνονται φέτος, από τη δυσκολία των θεμάτων, που επέλεξε η εξεταστική επιτροπή. Οι διορθωτές, έως στιγμής, θεωρούν ότι παρατηρείται μεγάλη αποτυχία σε βασικά μαθήματα, όπως τα μαθηματικά, ενώ εκτιμούν ότι οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν πολλοί υποψήφιοι σε πολλά μαθήματα θα οδηγήσουν τις βάσεις σε χαμηλότερα επίπεδα, εξορθολογίζοντας έτσι το σύστημα.

Αναμένεται πλέον η ολοκλήρωση και των υπολοίπων φάσεων των πανελληνίων εξετάσεων έως ότου ανακοινωθούν οι βαθμολογίες, έως το τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου. Τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται πλέον στην ανώτατη εκπαίδευση, καθώς τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *